Насърчете имунитета с бонбони от ябълка, бадем и канела
Бонбоните от ябълка, бадем и канела са богати на минерали (мед, манган, фосфор и магнезий), антиоксиданти (витамин B2 и E) и здравословни мазнини. Те са изключително важни за храносмилателната система, защото съдържат много фибри и служат като храна за добрите бактерии в червата. Освен това помагат за насърчаване на имунитета. Ето как.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша бадеми
- 12 фурми, без костилките
- 1 чаена чаша ябълков чипс
- 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 1 супена лъжица семена от чия
- 1 чаена лъжица Цейлонска канела
- 1/3 чаена лъжица подправка за тиквен пай
Начин на приготвяне:
Накиснете фурмите във вода за няколко минути. Прецедете и прехвърлете в блендер. Добавете бадемите, канелата, ябълковия чипс, овесените ядки, семената от чия и подправката за тиквен пай. Разбийте добре съставките до получаване на хомогенна смес. Ако е необходимо, добавете 2-3 супени лъжици вода (тази, в която са се накисвали фурмите). Разбъркайте и оформете топчета с ръце. Прехвърлете в буркан с херметическо затваряне и съхранявайте в хладилник. Консумирайте в рамките на един-два месеца.
natalieshealth.com
Коментари към Насърчете имунитета с бонбони от ябълка, бадем и канела