Насърчете имунитета с лимонада от шипка, коприва и хибискус
Шипката съдържа витамини A, B1, B2, C, K, P, PP, както и калий, калций, магнезий и други. Нейните плодове се използват като противовъзпалително средство още от древни времена. Самият Хипократ, и други древногръцки учени, са ги предписвали за лечение на рани, причинени от ухапване на куче (от там идва и другото име на шипката - кучешка роза).
Копривата е същинска панацея. Тя помага за намаляване на ставните болки, предотвратяване на косопада и облекчаване на бъбречни заболявания. Освен това е богата на желязо, което помага в борбата срещу анемията.
Хибискусът, познат още като китайска роза съдържа протеини, флавоноиди, гликозиди, полизахариди, органични киселини и други. Тази билка ускорява метаболизма, намалява телесната температура и предпазва от онкологични заболявания. Често се използва за облекчаване на симптомите при грип и настинка като кашлица и възпалено гърло.
Вижте как може да хидратирате тялото и да насърчите имунитета с помощта на освежаваща лимонада от тези естествени съставки.
Необходими продукти:
- 7 1/2 чаени чаши вода
- 3 супени лъжици шипка
- 3 супени лъжици коприва
- 3 супени лъжици хибискус
- прясно изцеден сок от 2 лимона
- 1 супена лъжица пчелен мед
Начин на приготвяне:
Изсипете водата в тенджера. Оставете на котлона, за да заври, след което премахнете. Добавете билките и поставете капак на съда. Охладете, прецедете и прехвърлете в стъклена кана. Добавете меда и прясно изцедения сок от лимон. Разбъркайте и преминете към консумация.
Редактор: Маргарита Добрева
Източник: myhealthyhomemadelife.com
Снимка: myhealthyhomemadelife.com
Коментари към Насърчете имунитета с лимонада от шипка, коприва и хибискус