Начало Съвети Здраво тяло За детето 10 основни съвета за това как да защитите детето си - част 1

10 основни съвета за това как да защитите детето си - част 1

10 основни съвета за това как да защитите детето си - част 1 - изображение

Преди да позволите на вашето дете да бъде независимо, трябва да предприемете мерки, за да гарантирате неговата безопасност. Ето как да възпитате малчугана на правилно поведение в присъствието на непознати. Трябва да му покажете тези илюстрации и да обсъдите заедно всички възможни ситуации.

1. Разкриване на името на детето.

Не изписвайте името на вашето дете върху неговата раница: не поставяйте табелка с малкото му име върху раницата или кутията за хранене и термоса. Вещите на малчугана не трябва да предоставят достъп до лична информация на непознати. Когато непознат човек се обърне към вашето дете по име, то моментално печели неговото доверие, което може да доведе до опасни манипулации. Много по-добра идея е да изпишете вашия телефонен номер, ако нещо се изгуби или бъде откраднато.

2. Бягство от автомобили в обратна посока.

Ние учим децата си да не се качват в колите на непознати и това е важно. Но малчуганът трябва да разбере още едно правило: ако една кола се приближи до него и започне да го следва с хора вътре в нея, които се опитват да привлекат вниманието му, то трябва да бяга в противоположната посока на движение на автомобила. Това ще му осигури време, за да потърси помощ.

3. Измисляне на семейна парола.

Ако някой каже на вашето дете: "Ела с мен. Ще те заведа при майка ти и баща ти!", първото нещо, което малчугана трябва да направи, е да попита този непознат човек: "Как се казват моите родители и каква е нашата семейна парола?" Препоръчваме ви да измислите кодова фраза за аварийни ситуации (в случай, че помолите познат да прибере вашето дете от детска градина или училище). Използвайте нещо неочаквано и невъзможно за разпознаване, като "Пухкав портокал".

4. Инсталиране на приложение за проследяване.

Подобни приложения ви позволяват да наблюдавате точното местонахождение на вашето дете и нивото на батерия на неговия телефон.

5. Оборудване на детето с часовник с авариен бутон. 

Устройствата с вграден авариен бутон идват под формата на часовници, ключодържатели, гривни и медальони. С помощта на мобилно приложение родителите постоянно могат да наблюдават местоположението на своите деца. И ако малчугана натисне бутона, сигналът се проследява от родителите или полицията.

Към втора част >>>

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.heartofcheer.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииЛеченияСпортПсихологияРецептиХранене при...ИсторияАлтернативна медицинаИнтервютаОбразованиеЗаведенияСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътекиБотаника