Начало Съвети Здрав дух Общуване Научете 12 психологически съвета, които всеки трябва да знае

Научете 12 психологически съвета, които всеки трябва да знае

Научете 12 психологически съвета, които всеки трябва да знае - изображение

Съществуват няколко психологически съвета, които действат на подсъзнателно ниво. Те могат да ви помогнат да спечелите доверието на даден човек, да получите неговото съгласие и да се отпуснете, когато сте стресирани. Следващите 12 препоръки действат и могат да бъдат полезни във всяка ситуация.

1. Когато няколко души се смеят, всеки човек гледа лицето на този, когото харесва най-много.

 

След изричане на шега или по време на интересна дискусия, всеки инстинктивно гледа лицето на този, когото харесва най-много. Ако искате да разберете повече за група приятели, подгответе няколко наистина добри вица.

2. Дъвчете нещо, когато сте нервни.

 

Преди важен разговор, публична реч или друго събитие, което ви кара да се чувствате напрегнати, трябва да опитате да дъвчете дъвка или дори да хапнете нещо леко.

  • Никой не се храни, когато е в опасност. Докато дъвчем, нашият мозък си мисли, че е безопасно да се отпуснем. Той изпраща сигнал, който облекчава напрежението, и ни помага да се успокоим.

3. Втренчването може да ви помогне да получите всякаква информация.

 

Ако не харесвате отговора, който получавате от даден човек, или смятате, че събеседникът ви крие нещо от вас, просто продължете да се взирате в него.

  • В подобна ситуация мълчанието е толкова непоносимо, че опонентът ви може да бъде готов да признае нещо, за да го прекрати.

4. Представете си, че вашият бъдещ работодател ви е добър приятел.

 

За да предотвратите притеснението преди важен изпит или интервю за работа, си представете, че човекът пред вас ви е приятел, който не сте виждали от дълго време. По този начин може да се успокоите по-бързо и да отговорите на неговите въпроси по-лесно.

5. Ако трябва да работите с много хора, поставете огледало зад себе си.

 

Ако трябва да говорите с много хора на работното място, поставете малко огледало зад гърба си. Може да се изненадате как хората стават по-учтиви и са готови да ви посрещнат по средата на пътя. Това е така, защото никой не обича да се вижда ядосан или раздразнен.

6. Ако смятате, че някой ви гледа, просто се прозейте.

 

Погледнете тази снимка. Вие се прозявате, нали? Да, прозяването е изключително заразно. За да разберете дали някой ви наблюдава, просто се прозейте и се огледайте. Лицето, което ви следи, най-вероятно прави същото.

7. Ако искате да спрете сбиване, вземете нещо за ядене и застанете между тези, които се бият.

 

Храненето се свързва с релаксация и спокойствие. Вероятността човек да нападне друг, който се храни, е много ниска, затова конфликтът може да приключи доста бързо.

8. Ако искате да се отървете от нещо, просто го предайте на някой друг, докато говорите с него.

 

Задайте личен въпрос на някого или го помолете за мнение. Докато отговаря, мозъкът му ще бъде толкова зает, че всички други действия ще се извършат автоматично. В подобна ситуация повечето хора могат да приемат всичко, което им връчвате, без дори да се замислят.

9. Ако искате да се сприятелите с някого, просто го помолете за услуга.

 

Това трябва да е нещо много просто. Например да ви подаде сос, салфетка, лист или писалка. Лицето, което върши услуга, може да помисли, че ви харесва, защото прави нещо за вас.

10. Направете график за важните срещи в началото или края на деня.

Хората запомнят неща, които се случват в началото или края на деня, най-добре. Всичко останало е замъглено. Ето защо е препоръчително да планирате важните събития за тези периоди от време. Ако имате интервю за работа, опитайте се да бъдете първия или последния кандидат.

11. Обърнете внимание на посоката на краката, докато разговаряте с други хора.

Краката могат да ви помогнат да разберете истинските емоции на хората по време на разговор. Ако отидете при тях и те обърнат само част от тялото си към вас, но не и краката, това означава, че не ви харесват.

  • Между другото, ако върхът на обувките им е насочен в друга посока, това означава, че те искат да напуснат мястото възможно най-скоро.

12. Повтаряне на жестовете на другите хора може да ви помогне да спечелите тяхното доверие.

Повтарянето на жестовете, позата или изражението на човек може да ви помогне да спечелите неговото доверие. Дори да не забележи, той ще се припознае във вас, заради сходните движения. А повечето хора обичат себе си. Най-важното тук е да не прекалявате.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.sys2k.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноСпециалистиНовиниТестовеСпортЛеченияИнтервютаСоциални грижиАлт. медицина