Научете 5 здравни ползи от чесновата сол

Чесновата сол е подправка, която се получава от смесването на чесън на прах и сол (обикновено в съотношение 3:1). Освен че служи за овкусяване на различни ястия, тя може да бъде и спасението от куп болежки. Вижте няколко ползи от нейната консумация.

- Чесънът на прах способства за намаляване нивата на вреден холестерол в кръвта.
- Чесновата сол понижава кръвната захар. Ето защо е доказано средство за облекчаване на усложненията, свързани с диабет.
- Чесънът е една от най-добрите храни за регулирането на кръвното налягане. Той съдържа съединения, които разширяват кръвоносните съдове.
- Комбинацията от чесън и сол притежава мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за борба с възпалението. Ето защо е ефективно средство за лечение на ринит, бронхит и други възпалителни заболявания.
- Чесновата сол, или по-специално чесъна в подправката, е богат на диетични фибри, които са изключително важни за правилно храносмилане. Те помагат за облекчаване на запек и поддържане на здрава храносмилателна система.
Допълнителен съвет: Ползите от чесновата сол не спират дотук, а рецептата за приготвяне на подправката е изключително лесна. Ето как да си приготвите чеснова сол с копър.
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА
СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитно- 1 лъжичка по-малко сол на ден сваля кръвното
- Откриха ензим, от който зависи защо употребяваме повече или по-малко сол
- Дефицитът на йод е опасен особено за бременните
- Учени: Излишната сол забавя настъпването на пубертета
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА