Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Научете 5 здравни ползи от чесновата сол

Научете 5 здравни ползи от чесновата сол

Научете 5 здравни ползи от чесновата сол   - изображение
Чесновата сол е подправка, която се получава от смесването на чесън на прах и сол (обикновено в съотношение 3:1). Освен че служи за овкусяване на различни ястия, тя може да бъде и спасението от куп болежки. Вижте няколко ползи от нейната консумация.
 
  • Чесънът на прах способства за намаляване нивата на вреден холестерол в кръвта. 
  • Чесновата сол понижава кръвната захар. Ето защо е доказано средство за облекчаване на усложненията, свързани с диабет.
  • Чесънът е една от най-добрите храни за регулирането на кръвното налягане. Той съдържа съединения, които разширяват кръвоносните съдове. 
  • Комбинацията от чесън и сол притежава мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за борба с възпалението. Ето защо е ефективно средство за лечение на ринит, бронхит и други възпалителни заболявания.
  • Чесновата сол, или по-специално чесъна в подправката, е богат на диетични фибри, които са изключително важни за правилно храносмилане. Те помагат за облекчаване на запек и поддържане на здрава храносмилателна система.
Допълнителен съвет: Ползите от чесновата сол не спират дотук, а рецептата за приготвяне на подправката е изключително лесна. Ето как да си приготвите чеснова сол с копър
 
Източник: stylecraze.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиСпортСъставкиЛайфстайлВидеоНовиниЕ-тата в хранитеЛеченияХрани и ястияИсторияХранене при...ДиетиБотаника