Научете 8 кухненски тайни, които да ви накарат да обичате готвенето
Кой не би искал да приготвя своите ястия бързо, лесно и вкусно? Няма такъв човек. Поради тази причина ви представяме селекция от изключително полезни трикове, които да подобрят вашите кулинарни умения.
1. Отделете семената от нара с дървена лъжица.
Разрежете плода и потупайте едната половина с дървена лъжица. Семената сами ще паднат в купата ви за секунди. Опитайте.
2. Направете виното още по-вкусно.
Този метод може да помогне за подобряване вкуса на виното, особено на младото. Изсипете напитката в блендер, включете уреда на максимална мощност за 15-30 секунди и оставете пяната да се "стопи". Прехвърлете виното в чаша и се насладете на неговия вкус.
3. Използвайте спрей за готвене за лепкави съставки.
Когато измервате лепкави съставки, като мед или фъстъчено масло, нанесете спрей за готвене върху мерителните чашки: по този начин може да улесните тази дейност.
4. Нарежете билките по най-бързия начин.
Ако искате да нарежете едролистните билки, като босилек и градински чай, по възможно най-бързия начин, просто ги увийте, както е показано на изображението и преминете към осъществяване на процедурата.
5. Разстелете тестото равномерно.
Използвайте еднакви по големина пръчици, за да осигурите равномерно разстилане на вашето тесто.
6. Направете хаш браунс в гофретник.
Ако искате да намалите консумацията на пържени храни, вероятно ще харесате идеята за приготвяне на хаш браунс в гофретник. Също така може да си правите омлет по подобен начин.
7. Охладете виното за 15 минути.
Завийте виното в кърпа и го оставете във фризера за 15 минути, за да го охладите.
8. Направете си поставка за печене с алуминиево фолио.
Направете си собствена поставка за печене, като навиете няколко парчета фолио и ги поставите на дъното на съда. По този начин месото няма да прегори.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.takepart.com
По статията работи: Маргарита Добрева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КРЪГЛА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ С ДЪРВЕНА ПОДЛОЖКА Ф 17.5 х 3 см
ЗОЯ БИО ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА на прах 60 г
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 60 г
ОЛ НУТРИШЪН КОКОСОВО МАСЛО 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- 15 елементарни начина да оформите дрехите си като стилист
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
Коментари към Научете 8 кухненски тайни, които да ви накарат да обичате готвенето