Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Научете 8 кухненски тайни, които да ви накарат да обичате готвенето

Научете 8 кухненски тайни, които да ви накарат да обичате готвенето

Научете 8 кухненски тайни, които да ви накарат да обичате готвенето - изображение

Кой не би искал да приготвя своите ястия бързо, лесно и вкусно? Няма такъв човек. Поради тази причина ви представяме селекция от изключително полезни трикове, които да подобрят вашите кулинарни умения.

1. Отделете семената от нара с дървена лъжица.

Разрежете плода и потупайте едната половина с дървена лъжица. Семената сами ще паднат в купата ви за секунди. Опитайте.

2. Направете виното още по-вкусно.

Този метод може да помогне за подобряване вкуса на виното, особено на младото. Изсипете напитката в блендер, включете уреда на максимална мощност за 15-30 секунди и оставете пяната да се "стопи". Прехвърлете виното в чаша и се насладете на неговия вкус.

3. Използвайте спрей за готвене за лепкави съставки.

Когато измервате лепкави съставки, като мед или фъстъчено масло, нанесете спрей за готвене върху мерителните чашки: по този начин може да улесните тази дейност.

4. Нарежете билките по най-бързия начин.

Ако искате да нарежете едролистните билки, като босилек и градински чай, по възможно най-бързия начин, просто ги увийте, както е показано на изображението и преминете към осъществяване на процедурата.

5. Разстелете тестото равномерно.

Използвайте еднакви по големина пръчици, за да осигурите равномерно разстилане на вашето тесто.

6. Направете хаш браунс в гофретник.

Ако искате да намалите консумацията на пържени храни, вероятно ще харесате идеята за приготвяне на хаш браунс в гофретник. Също така може да си правите омлет по подобен начин.

7. Охладете виното за 15 минути.

Завийте виното в кърпа и го оставете във фризера за 15 минути, за да го охладите.

8. Направете си поставка за печене с алуминиево фолио.

Направете си собствена поставка за печене, като навиете няколко парчета фолио и ги поставите на дъното на съда. По този начин месото няма да прегори.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.takepart.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиИнтервютаРецептиПроизводители