Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Научете 9 ежедневни неща, които правите грешно

Научете 9 ежедневни неща, които правите грешно

Научете 9 ежедневни неща, които правите грешно - изображение

Нашите рутинни процедури обикновено са доста скучни, не е ли така? Ние извършваме толкова много ежедневни дейности, че почти никога не си задаваме въпроса, дали ги правим правилно или грешно. Нека да обърнем повече внимание на тези неща, за да осъществим малки, но положителни промени в живота.

1. Използвате прекалено много сапун по време на баня.

Нашата кожа се изсушава с годините, а сапунът, който има стягащо действие, само влошава нещата. Опитайте се да използвате минимално количество от този продукт и го нанасяйте само върху стратегически зони като кожните гънки, например. Сапунената вода, която се стича по тялото, е повече от достатъчна, за да почисти кожата.

2. Работите, без да си планирате почивки.

Всички имаме своето най-продуктивно време за работа. В тези мигове ние се чувстваме по-концентрирани и по-вдъхновени, следователно постигаме по-високи резултати. Проблемът е, че не се опитваме да намерим нашите продуктивни часове и не се възползваме от тях. Ако се чувствате мотивирани и фокусирани между 11 и 13 часа, не си взимайте почивка в 12. Планирайте я така, че тя да не убие вашата продуктивност.

3. Отговаряте на съобщенията на шефа си в WhatsApp.

Важно е да определите границата между работата и личния живот. Психолозите твърдят, че никога не трябва да обсъждаме проблеми в работата или да въвеждаме професионални отношения в приложения за съобщения като WhatsApp, защото ние ги разглеждаме като нещо лично. Плюс това, ако използвате WhatsApp във вашите взаимоотношения с началниците си по време на работа, те могат да видят, ако сте получили и прочели последното си съобщение, но сте го игнорирали.

4. Добавяте масло към водата с паста.

Добавянето на масло към водата, в която приготвяте паста, може да предотврати полепването на соса към тестеното изделие. За да приготвите перфектна паста и да предотвратите полепването на соса по нея, просто трябва да използвате правилното количество вода: 1 литър на 100 грама суха паста или 1,5 литър вода на 100 грама прясна паста.

5. Подсушаване на ръцете с хартиена кърпа.

Питали ли сте се някога колко хартия използваме, за да подсушим ръцете си в обществената тоалетна. Тонове. Съществува нещо, което можем да направим, ако искаме да се погрижим за нашата планета. Просто разтръскайте ръцете си, преди да ги подсушите с хартиена кърпа. Очевидно, това може да помогне за спасяване на света.

6. Дишане с гърдите.

Концентрирайте се върху дишането с помощта на диафрагмата, а не с гърдите. Правилното снабдяване на тялото с кислород има положителен ефект върху нервната система. То помага за намаляване на стреса, кръвното налягане, болката и възпалението, като заедно с това подобрява общото физическо здраве. Ако се научим да дишаме правилно, ние ще можем да управляваме своите емоции.

7. Измиване на зъбите с хоризонтални движения.

Миенето на зъби с хоризонтални движения и забравянето за конците, са вероятно най-честите, но най-сериозни грешки. Правилното миене на зъбите включва къси вертикални движения. Те винаги трябва да извършват от венците до ръба на зъба. И още нещо: правилното миене на зъбите отнема 2-3 минути, но за съжаление по-голямата част от нас игнорират това правило.

8. Стартиране на упражнения без подготовка.

Помнете твърде трудните упражнения и кратките почивки могат да бъдат опасни за вашето тяло. Важно е да включите загрявки и упражнения за гъвкавост в тренировката и постепенно да увеличавате нейната интензивност. Ако искате да избегнете наранявания, не забравяйте упражненията за разтягане в края на тренировката.

9. Оставяте пакета с чипс отворен.
Някои хора използват щипки, за да запечата полуизядения пакет чипс, докато други просто ги сгъват на две като се надяват , че той няма да се отвори. Но тук има друг начин за справяне с този проблем. Следният интересен метод е вдъхновен от оригами, японско изкуство и техника за сгъване на хартия, с цел пресъздаване на различни предмети.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.newmediawarrior.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСпортЛеченияНовини