Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло Не допускайте тези 10 грешки при съхранение на дрехи в гардероба

Не допускайте тези 10 грешки при съхранение на дрехи в гардероба

Не допускайте тези 10 грешки при съхранение на дрехи в гардероба - изображение

Всеки човек трябва да съхранява своите дрехи по някакъв начин, но не всеки знае как да направи това. Неправилните грижи могат да повредят текстилните изделия. Това са 10 често срещани грешки, които трябва да избягвате, за да запазите дрехите като нови.

1. Неправилно съхранение на сезонните дрехи.

Преди да отделите сезонните дрехи за съхранение, занесете всички връхни облекла на химическо почистване. Не оставяйте нечисти дрехи в гардероба, защото тяхната козина може да загуби своя оригинален блясък, а кожата - гъвкавостта. Друго нещо, което не бива да забравяте, е да поставите някакъв вид инсектициди върху текстилните изделия.

2. Вакуумно пакетиране на всички видове дрехи.

 

Вакуумните торбички станаха много популярни напоследък, но този начин на съхранение не е добър за естествената и изкуствената кожа, защото тя се "задушава" без кислород. Освен това може да се сдобие с неприятна миризма, да започне да лепне и да се повреди.

3. Неправилни закачалки.

Не пестете средства за закачалки. Ако имате само 5 от тях, но разполагате с 10 дрехи, имате проблем. Друго нещо, което никога не трябва да правите, е да поставяте текстилните изделия върху една закачалка. Когато има 5-7 елемента, разположени един върху друг, те не могат да "дишат" и се притискат.

  • Изберете закачалки според размера на дрехите. По този начин може да предотвратите разтягането на ръкавите.
  • Закачалките трябва да се избират според типа и теглото на дрехите. Не поставяйте тежки кожени палта и якета върху тънки закачалки. Рокли, изработени от деликатен плат, не трябва да се слагат върху стари дървени закачалки, които могат да разкъсат тъканта.

4. Неправилно съхранение на трикотажни дрехи и пуловери.

Плетените и вълнените дрехи не трябва да се съхраняват върху закачалки. По този начин те могат да изгубят своята форма и да се разтегнат. Рафтовете са идеално мястото за съхранение на меки и пухкави пуловери. Сгънете ги и ги дръжте отделно. Ако сложите нещо върху тях, може да развалите формата им.

5. Поставяне на дълги рокли върху закачалки.

Роклите и полите, които са прекалено дълги и стигат до пода, е най-добре да се съхраняват върху лост. По този начин няма да се налага да ги гладите често.

6. Неправилно съхранение на панталони.

Освен обичайния лост за закачалки, модерните гардероби разполагат с подвижен. Но вълнените и трикотажните изделия се разтягат на местата, където са сгънати, ако се окачат върху закачалка със скоби. Най-добрият начин да съхранявате панталоните е да използвате закачалка, която ги хваща по цялата дължина.

7. Сгъване на сутиените на половина.

Ако сгъвате сутиените по този начин, може да нарушите техния външен вид, който има толкова важна мисия: да придържа гърдите и да ги направи да изглеждат красиви. По-добре подредете сутиените, така че лявата чашка да се намира върху тази на другия.

8. Използване на рафта вместо закачалка и обратното.

 

Ризи, блузи и рокли, изработени от деликатен плат, трябва да бъдат поставени върху закачалки, които съответстват на техния размер. Вълнените и трикотажните дрехи се съхраняват най-добре на рафтовете, за да не се разтегнат.

9. Съхранение на много дрехи върху закачалки, които не са предназначени за тази цел.

Вероятно, най-лошата идея, която може да ви дойде на ум, е да поставите няколко текстилни изделия върху една закачалка. Няма да освободите повече място в гардероба, но определено ще развалите най-долния слой дрехи. Може да поставите няколко елемента върху една закачалка, само ако тя разполага с повече нива.

10. Съхраняване на разкопчани дрехи.

Когато слагате дрехите си върху закачалка, не забравяйте да ги закопчаете. По този начин те могат да запазят своята форма.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.interiorismos.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноРецептиИсторияНормативни актовеСнимкиНовиниТестовеПроизводители