Начало Съвети Здраво тяло За детето Не игнорирайте тези 7 типа детско поведение

Не игнорирайте тези 7 типа детско поведение

Не игнорирайте тези 7 типа детско поведение - изображение

Да бъдеш родител е чудесно! И все пак тези от нас, които имат деца, знаят колко трудно е това. Необходими са доста време и усилия, за да може малчуганите да пораснат добре възпитани, образовани и като цяла адаптирани към живота. Представяме ви най-често срещаните проблеми, свързани с поведението на децата, които тревожат доста родители - проблеми, които не бива да бъдат пренебрегвани.

1. Запазване на тишина за лошите постъпки на някого.


Трябва да обясните на детето си разликата между това да бъдеш мърморко и да бъдеш бдителен и съвестен. Също така е необходимо да слушате внимателно детето си и да се въздържате от коментари. След това трябва да му помогнете да разбере ситуацията, за да може двамата да намерите решение на проблема.

2. Съперничество между братя и сестри.


Намерете къде се крие корена на проблема и не забравяйте да забраните на вашите деца да нанасят физическа болка едно на друго. Помогнете им да се почувстват като истински екип и ги научете да решават конфликтите справедливо. Обяснете им колко е важно да уважават чувствата на останалите. Опитайте се да прекарвате повече време с малчуганите - това ще ви помогне да поддържате топли отношения със семейството.

3. Кражба.


Вземането на правилно решение е много важно. Запазете спокойствие. Ако вашето дете краде нещо за пръв път, разберете мотивите и обяснете, че това е абсолютно погрешно. След това го помолете да върне (или да плати) тази вещ и да се извини на собственика. Ако кражбите се повтарят многократно, потърсете професионална психологическа помощ. В противен случай този тип поведение може да се превърне в постоянен навик.

4. Неуважително отношение към другите.


Открийте причината за подобно поведение. Научете децата си да изразяват своите емоции и желания по правилен начин. Те трябва да се научат да бъдат спокойни и да слушат. Ако детето продължава да се държи безцеремонно, отнемете привилегиите, които му харесват.

5. Нечестност.


Не се поддавайте на раздразнение. Обяснете на вашето дете значението на честността и доверието в отношенията. Намерете време да помислите за правилното наказание, което да научи детето ви, че лъжата е неприемлива. Ако нечестността се превърне в норма, това може да бъде знак за по-сериозни проблеми. В такъв случай трябва да се свържете със специалист.

6. Хленчене.


Опитайте се да запазите безстрастен израз. Припомнете на вашето дете, че трябва да говори с нормален глас. Ако това поведение започва да се повтаря, разберете какво не е наред в отношенията ви. Може да се наложи да обсъдите ситуацията с детето, за да осъзнае, че то е част от семейството.

7. Груби маниери.


Не притискайте децата прекалено много, докато ги учите на маниери. Вместо това се концентрирайте върху напомнянето им да бъдат по-внимателни към другите хора. Също така е много важно възрастните членове на семейството да се държат правилно, защото децата повтарят това, което виждат.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.truparenting.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиИнтервютаОрганизацииОбразованиеСоциални грижиФизиологияАнкетиАлтернативна медицинаКлинични пътекиЛеченияНовиниНормативни актовеСпортРецептиИсторияХранене при...ЗаведенияСпециалистиМедицински изследванияБотаника