Начало Съвети Здрав дух Общуване Не приключвайте интервюто за работа, без да зададете тези 3 въпроса

Не приключвайте интервюто за работа, без да зададете тези 3 въпроса

Не приключвайте интервюто за работа, без да зададете тези 3 въпроса - изображение

Работодателите винаги ви питат дали имате някакви въпроси в края на интервюто. Преди да дадете "не" за отговор и да излезете, помнете, че вашите въпроси не само могат да увеличат шансовете ви за работа, но също така предоставят по-добра представа за това какво да очакваме от нея. Представяме ви 3 изключително важни въпроса, които трябва да зададете по време на интервю за работа.

Корпоративната култура е емоционалната атмосфера в една компания, която обединява всички свои служители. Тя включва правила за поведение и комуникация, дейности, мотивация, ценности и още много други. Чрез запитване за корпоративната култура, може да научите много повече за работната среда и да разберете как бихте се чувствали в нея.

Важно е да научите повече за вашите потенциални ежедневни отговорности. Чрез задаване на този въпрос, вие може да изградите точна представа за това как изглежда работния ден и пред какви препятствия е необходимо да се изправите. В допълнение, по този начин ще може да покажете потенциалния служител в себе си, който няма търпение да участва в корпоративния живот.

След интервю обикновено има период на нервно очакване. Кога най-накрая ще ми се обадят или пишат? Какво да очаквам? За да избегнете този вид стрес, е необходимо да попитате вашия потенциален работодател за следващия етап от интервюто.

Ако обещаят да ви се обадят, питайте за приблизителна дата и време на обаждането. Ако трябва да преминете през още един кръг, проучете всички негови тънкости, за да бъдете подготвени. Не се страхувайте да поискате повече информация, тъй като тя ще ви помогне да избегнете пропуски и да се чувствате по-уверени.

Не забравяйте да благодарите на вашия потенциален работодател след интервюто и помнете: дори да сте били отхвърлени, това не е причина за отчаяние. Помолете фирмата да обясни причината за отхвърлянето. Това ще ви помогне да разберете и да преодолеете своите недостатъци като бъдещ служител.

По текста работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.thebalance.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлАнкетиИнтервютаЛюбопитноНовиниСнимкиТестовеФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеИсторияЛечения