Начало Съвети Здрав дух Общуване Никога не следвайте тези 7 съвета, които могат да навредят на връзката

Никога не следвайте тези 7 съвета, които могат да навредят на връзката

Никога не следвайте тези 7 съвета, които могат да навредят на връзката - изображение

Съветите могат да се различават. Семейството и приятелите винаги имат добри намерения и искат да ви подкрепят. Други развалят връзката, като дават лоши съвети от ревност. Дори най-искрените думи могат да окажат негативно въздействие върху човешките взаимоотношения. Психолозите препоръчват да избягвате следните съвети на всяка цена, ако искате да имате здрава и продължителна връзка.

1. "Трябва да намериш някой по-добър."

Ако имате връзка заради лични облаги, вероятно сте тръгнали по грешен път. Търсенето на изгода според психолозите не е достатъчно основание за започване или прекратяване на взаимоотношенията. По този начин може да развалите щастлив брак или да започнете живот, който не ви носи щастие.

2. "Покажи му/й кой е шефът. Не го/я оставяй да те прави на луд."

Преди всичко, партньорите в една връзка имат различни отговорности и е напълно нормално всеки от тях да играе водеща роля от време на време. Единствено взаимното разбирателство и уважението могат да укрепят брака.

3. "Търси партньор, който е романтичен!"

Психолозите твърдят, че във всяка връзка има романтичен период, който преминава след известно време. Партньорите не могат да живеят сякаш са в романтична комедия, полудявайки всеки път, когато се видят. Ето защо не трябва да искате от вашата половинка да е във фазата на медения месец през цялото време. Всяка връзка има различни етапи на развитие, които имат своите предимства.

4. "Пази тишина. Не влошавай нещата."

Почти невъзможно е да избегнете конфликт в дадена връзка. Въпреки това, най-добре е да решите проблемите, когато се появят. Не трябва да потискате чувствата си и да чакате, докато не "прелеят" един ден, тъй като могат да причинят повече вреди на брака. Не играйте ролята на жертва. Вместо това обсъдете чувствата с вашия партньор.

5. "Прочети му/й чата. Имаш право."

Подобна намеса в личния живот на вашия партньор - досадни обаждания, четене на лична кореспонденция, проследяване на местоположение - се счита за първа стъпка към злоупотреба според специалистите по семейно право. Тя може да бъде не само физическа, но и емоционална. Не следвайте подобни съвети и не превръщайте вашия партньор в заложник на ревността.

6. "Напомни му/й, че това, което печели, не е достатъчно."

Този съвет е чудесен начин да превърнете малкото недоразумение в голям конфликт между партньорите. Знаете, че ако пожелаете, може да намерите много взаимни упреци и да влошите нещата. Специалистите казват, че не трябва да обсъждате подобни въпроси ежедневно и да се опитвате да споменавате нещо подобно по време на голям конфликт.

7. "Гледай и се учи."

Обучението чрез личен пример работи по-добре с деца, не с партньори. Вие не сте малки и не трябва да копирате поведението на някой друг. Ако имате брачни проблеми, не гледайте останалите семейства и не се опитвайте да водите техния начин на живот. Това обаче не означава, че не трябва да избягвате грешките, които те допускат.

Вие знаете най-добре

Тогава защо сте склонни да се вслушвате в думи, които не ви носят нищо добро? Вероятно защото дълбоко в себе си вярвате, че страничните хора могат да видят нещата по друг начин и да ни дадат рационални съвети. Това е подвеждащо усещане. Вашата връзка е сложна и пълна с емоции, които никой друг не изпитва, освен вие. Ето защо трябва да се вслушвате единствено във вашите разум и сърце.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.enkirelations.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиИсторияНовини