Начало Съвети Околна среда и бит За дома Открийте 13 практични приложения на обикновените вещи

Открийте 13 практични приложения на обикновените вещи

Открийте 13 практични приложения на обикновените вещи - изображение

Заобиколени сме от неща, които може да използваме по най-различни начини. Представяме ви няколко практични приложения на вещите от ежедневието. Ето как те могат да улеснят вашия живот.

1. Защитете седалката на велосипеда от дъжд.

Често срещана ситуация: оставяте превозното средство навън, отивате да си вършите работата и изведнъж започва да вали. За да предпазите седалката на велосипеда от дъждовните капки, е най-добре да я покриете с обикновена шапка за баня.

2. Запазете динята свежа.

Рядко успяваме да изядем цяла диня наведнъж, затова държим част от нея в хладилника. Изглежда, че не съществува по-удобно нещо от обикновена шапка за баня, която да ни помогне да я запазим свежа.

3. Поддържайте коридора чист.

Покрийте колелата на детската количка с шапки за душ, преди да влезете у дома, за да си спестите нерви и безпокойствия впоследствие.

4. Пакетирайте обувките.

Вашите обувки няма да замърсят дрехите и вещите в куфарите ви, ако ги поставите в шапка за душ, тъй като тя е по-удобна и по-практична от обикновените торбички.

5. Вдъхнете живот на старите платнени обувки.

Тъмните и мръсни подметки на платнените обувки, както и самите те, лесно могат да се почистят с помощта на мицеларна вода.

6. Премахнете петната от грим по дрехите.

Преди да изперете дрехите, изцапани с червило, спирала или коректор, нанесете малко мицеларна вода върху замърсения участък с помощта на памучен тампон. По този начин може да се отървете от петната бързо и лесно.

7. Превърнете гъбата в лед.

Това е едно чудесно решение за пикник. Намокрете няколко гъби и ги поставете в херметически затварящи се торбички. Замразете ги за една нощ. На следващия ден ги извадете от фризера и ги поставете в хладилна чанта заедно с храната, за да я поддържате охладена.

8. Направете си педикюр.

Пръстите на краката могат да се докоснат и да размажат лака, преди да е изсъхнал. Това е изключително досадно. За да го избегнете, нарежете една гъба на малки парчета и ги поставете между пръстите на краката, преди да се лакирате.

9. Съхранявайте зеленчуците пресни за по-дълго време.

Съдовете за плодове и зеленчуци постоянно акумулират излишна влага, която води до по-бързо разваляне на хранителните продукти. За да избегнете това, поставете чиста гъба в тях - тя може да абсорбира излишната влага. Просто не забравяйте да я отцеждате и сменяте от време на време.

10. Отворете плътно затворения капак.

Увийте обикновен ластик около капака на бутилката от лака за ноктите, за да го отворите по възможно най-лесния начин.

11. Обезопасете книгата в чантата си.

Ръбовете на книгите с меки корици могат да се изтъркат, ако се съхраняват дълго време в чантата. За да ги предпазите от това, използвайте ластик, както е показано на изображението.

12. Направете сателитна навигация от телефон.

Ако нямате GPS в колата, но разполагате със смартфон, знаете какво да направите.

13. Поправете дънките.

Този трик може да бъде изключително полезен за бременни жени, както и за такива, които са наддали тегло. Закачете обикновен ластик върху копчето, промушете го през отвора и го свържете в двата края, както е показано на изображението.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.tuteate.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноРецептиИсторияЛеченияПсихология