Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Открийте 4 приложения на вендузите

Открийте 4 приложения на вендузите

Открийте 4 приложения на вендузите - изображение

Вендузите са традиционна китайска техника на лечение, която отново добива популярност и се прилага от редица атлети. Тази форма на алтернативна медицина използва обърнати надолу кръгли чаши за създаване на вакуум върху кожата, който засилва кръвообращението в зоната. Древните лечители използвали метода за подобряване на потока на жизнената енергия в тялото и възобновяване на баланса при болест или нараняване.

Има различни начини за използване на облите чаши вендузи. Някои терапевти създават вакуум като ги нагряват, а други използват чашки от силиконов материал, който лесно създава същия всмукващ ефект върху кожата. Те най-често се поставят върху гърба, като по време на процедурата се използват от 3 до 7 чаши. Някои техники включват плъзгане на вендузите за ефект на масаж или бързи интервали на поставяне и вдигане на чашите.

Все още няма достатъчно медицински проучвания на метода, които твърдо да потвърждават ефикасността му, но много хора го използват в комбинация с други форми на терапия. Вендузите се разглеждат и като форма на стимулиращ циркулацията масаж, който може да се използва при стрес и напрежение в гърба. Ето някои от другите симптоми, за които се прилагат вендузите.

1. Главоболие, температура, настинка
Методът се е използвал за температура още от древността. Той засилва кръвообращението и спомага за прочистването на натрупвания в артериите. Добрата циркулация допринася за възвръщане на тонуса и подпомага функциите на тялото.

2. Дерматологични проблеми
Това включва възпаления като акне, херпес, абсцес и други. Вендузите спомагат за образуването на лимфни течности, които са нужни за отстраняването на бактерии и патогени. Освен това подобряват дишането на кожата като позволяват обмяната на газове в кожните клетки.

Вендузи

3. Ревматични и мускулни болки, спортни травми
Лечението се използва за състояния като болки в ставите, артрит, ревматизъм и лумбаго. Също така намира приложение при възстановяването и подготовката на спортисти.

4. Отпускане на нервната система
Днес все по-често се срещат проблеми като нервни и психически разстройства, чийто процес на лечение изисква време и цялостен подход, включващ тялото. Вендузите, подобно на масаж, допринасят за това да се почувствате по-жизнени и разтоварени.

Редактор: Гергана Стоева
Източници: webmd.com / verywellhealth.com / positivehealthwellness.com
Снимки: cuppingresource.com / eye-ben.nl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияНовиниАлт. медицинаЗаболявания (МКБ)Здравни съветиСпортЛюбопитноЛеченияПатологияФизиологияБотаникаЛайфстайлКлинични пътеки