Начало Съвети Околна среда и бит За дома Открийте 7 неочаквани ползи на алуминиевото фолио

Открийте 7 неочаквани ползи на алуминиевото фолио

Открийте 7 неочаквани ползи на алуминиевото фолио - изображение

Може би познавате алуминиевото фолио като практичен помощник в кухнята, но то има още много полезни приложения в дома. Неговата пластична и лека структура позволява то да бъде приспособено за редица домакински цели.

Представяме ви 7 неочаквано добри идеи, с които алуминиевото фолио лесно може да ви спести време и усилия.

1. Удобен шприц
Лесно може да си направите шприц за сладки с помощта на парче алуминиево фолио. Използвайте лист фолио, като в средата му поставите необходимото количество глазура. След това съберете четирите му краища и увийте, за да завършите горната част. В другия край създайте заострена форма и с ножица отрежете отвор, през който да излиза сметаната.

Шприц за сладки

2. Почистване на метални повърхности
Намачкайте парче алуминиево фолио на топче и използвайте за изтъркване на загорели повърхности като тиган, тава или скара. То е по-деликатно към повърхностите от тел за съдове, а същевременно е достатъчно твърдо и релефно, за да помогне в почистването.

Почистване на скара

3. Замразяване на продукти
Фолиото е много удобно за замразяване на продукти, защото не допуска преминаването на въздух. Така вкусът и ароматът се запазват по-добре. Може да се използва както за сурови продукти, така и за печени тестени изделия или сготвени храни.

Замразяване

4. Предотвратява залепването
Понякога още преди да започнем рецептата, знаем, че има вероятност ястието да залепне за тавата. За да избегнете бъркотията в кухнята, предварително покрийте дъното на съда с алуминиево фолио, което да го предпази от замърсяване. Така накрая просто изхвърляте фолиото, вместо пак да търкате тавата.

Покритите за тави

5. Помощ при боядисване
Когато боядисвате врати и прозорци, може да използвате алуминиево фолио, за да покриете дръжките. Неговата пластичност позволява лесно да ги увиете, като следвате точно формата и извивките им.

Покритие за дръжките

6. За нова разсад
Ако правите домашен разсад, използвайте алуминиево фолио, за да увеличите достъпа на слънчева светлина и топлина. Покрийте с алуминиево фолио вътрешната страна на картонена кутия, а в нея поставете саксиите с младите растения. Отразените от фолиото лъчи помагат за растежа им.

Светлина за цветята

7. Подостряне на ножици
За да подострите захабените ножици, сгънете алуминиевото фолио на поне 3 пласта и направете няколко разреза през него. След това ножицата ви ще работи много по-добре.

Острене на ножица

Редактор: Гергана Стоева
Източник: onegoodthingbyjillee.com
Снимки: onegoodthingbyjillee.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлРецептиЛюбопитноСнимкиСпортНовиниИсторияИнтервютаСоциални грижиТестовеАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актове