Начало Съвети Здраво тяло Златната възраст 5 съвета за подобряване на ежедневната памет

5 съвета за подобряване на ежедневната памет

5 съвета за подобряване на ежедневната памет - изображение

Ако откриете, че паметта ви не е това, което е била преди, или просто с цел превенция, предприемете действия в посока на нейното подобрение и съхранение. Улеснете ежедневието си с тези 5 полезни стъпки и използвайте ума си за по-интересни неща от помнене на пароли и дати.

1. Направете си списък

Списък

Направете си списък за плащане на сметки, домакински задължения, развлечения, пазаруване за почивки или пътувания. Използвайте ги за работа и за всичко, което правите редовно. След изпълнение, отбелязвайте приключеното.

2. Използвайте напомнящи бележки

бележки

Те едва ли някога биха ви били в повече. Отбелязвайте кратко това, което ви е необходимо, и дръжте напомнящи бележки на обичайно достъпните места – у дома, в чантата, в колата. От друга страна, самото записване улеснява процеса на запаметяване.

3. Правете записки в календара

календар

За неща, които никак не е препоръчително да забравяте (като рождени дни или плащане на сметки), си записвайте в календар. Също така е добре да имате две маркирания в него за едно събитие, ако то изисква подготовка, като например да купите подарък.

4. Дръжте ключовете до входната врата

загуба на ключ

Дръжте ключовете за колата или офиса си до входната врата. Така е по-малко вероятно да не ги забележите или забравите, когато излизате, и ще си спестите търсенето им из дома.

5. Използвайте мобилните технологии за напомняне

мобилни технологии

Използвайте мобилните си устройства, за да настроите напомняне в календара. Също така има полезни приложения, които запаметяват и съхраняват поверително вашите пароли. Чрез инсталирането им ще си спестите усилието да ги помните всички и същевременно може да избегнете използването на една и съща парола.

Убедихте ли се, че не ви е необходима свръх памет? Дори шампионът по памет на САЩ - Джошуа Фоер - е казал, че няма изключителна памет, той просто е усвоил техники за запаметяване.

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: wakeup-world.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниСнимкиФизиологияХранене при...Алт. медицинаБотаникаСпортЛечения