Начало Съвети Здрав дух Общуване Подгответе изискана и забавна вечеря за гости с 5 лесни стъпки

Подгответе изискана и забавна вечеря за гости с 5 лесни стъпки

Подгответе изискана и забавна вечеря за гости с 5 лесни стъпки - изображение

Независимо от повода или от сезона, в същността на изисканото забавление е простотата. Ако искате да приготвите красива маса и да вечеряте с приятели, заложете на това. Цялата подготовка трябва да е завършена преди пристигането на гостите, не в последния момент, за да посрещнете вечерта с подобаващо добро настроение.

Вижте още 5 полезни идеи, които ще ви помогнат да организирате прекрасна вечеря за вас и вашите гости.

1. Изберете просто, но балансирано меню

просто, но балансирано меню

Това не е идеалният момент да изпитвате нова рецепта, освен ако не разполагате с достатъчно време да поправите евентуална грешка при изпълнението й. Придържайте се към меню, което вече сте подготвяли и сте сигурни в крайния резултат. Не забравяйте да сложите и един-два вида рязадки, както и да има зеленчуци и плодове.

2. Не се увличайте в многообразие от алкохол

без многообразие от алкохол

Относно алкохола, е напълно достатъчно да изберете два, най-много три вида. На масата сложете само бутилка внимателно подбрано вино. Може да използвате отстрани малка помощна масичка, където да подредите останалия алкохол и неща, които не са неизменно съпътстващи вечерята. Нека масата не бъде претрупана и вашите гости имат усещане за пространство.

3. Не избирайте пищна декорация

без пищна декорация

Тук също с пълна сила важи формулата за простота и класика. Елегантна ваза с цветя и свещи са абсолютно достатъчни. С тях ще придадете атмосфера и изтънчен вид на масата. Музиката, която ще изберете, също трябва да допринесе за цялостното усещане. Нека бъде тихо звучаща, за да се насладите на разговори с вашите гости, без да се налага да се надвиквате.

4. Наслаждавайте се на вечерта

наслаждавайте се на вечерта

Не мислете само за вкуса на храната, дали някой има нужда от още сол или от допълнителна покана на масата. Отпуснете се и се наслаждавайте на вечерята, за да предразположите и вашите гости да го направят. Ако откриете свой пропуск в подготовката на менюто или сте забравили да сложите нещо на трапезата, например оливерник, се засмейте и обърнете ситуацията в шега.

5. Оставете избор на гостите

избор на гостите

Поканете гостите в 19 часа например, но не казвайте финален час, а оставете вечерта с отворен край. Уверете се, че имате достатъчно вино или друг вид алкохол, който сте избрали, за евентуално продължение в по-късните часове на нощта. Ако обичате да се забавлявате чрез играене на игри, можете да подготвите няколко и да се възползвате от тях при необходимост от допълнително стимулиране на доброто настроение.

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: housemethod.com
Снимки: pexels.com, oldwayspt.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноДиетиПсихологияСпортРецептиИсторияНовиниЛечения