Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Поддържайте гърба изправен чрез 9 начина

Поддържайте гърба изправен чрез 9 начина

Поддържайте гърба изправен чрез 9 начина - изображение

Въпреки че много хора се стремят към поддържане на правилна стойка, малцина от тях могат да постигнат тази цел. Ето защо сме открили няколко фантастични съвета за това как да се сдобиете с красив и изправен гръб и бихме искали да ги споделим с вас.

1. Правете упражнения за подобряване на стойката.


Намерете време, за да правите упражнения, които помагат за подобряване на стойката. Отделете по 10-20 минути дневно за активна физическа дейност. Не се преуморявайте, в противен случай нещата ще се влошат. Ако работите в офис, не забравяйте да правите загрявка за гърба, врата и раменете ежедневно.

2. Организирайте работното си място.


Ако работите дълги часове пред компютър, трябва да помислите за правилно подреждане на работното място. Основното тук е да регулирате нивото на височината на вашето бюро и стол.

3. Дръжте правилно телефона си.Повечето от нас стоят приведени, когато "сърфират" през смартфон или лаптоп, без дори да забележат това. Опитайте се да държите телефона пред вас и да поддържате лаптопа под прав ъгъл, докато сте седнали на масата.

4. Инсталирайте специално приложение на вашата джаджа.


Има няколко отлични приложения, които могат да ви помогнат да поддържате гърба си изправен. Едно от тях е Nekoze - то използва камерата на телефона, за да следи вашата стойка и ако вие започнете да се навеждате, се задейства, за да ви уведоми.

5. Научете се да дишате правилно.


Дишането е важно за нашите движения и сетива. Вие ще дишате много по-ефективно, ако използвате диафрагмата си и така красивата стойка ще дойде по естествен път.

6. Следете вашата стойка през цялото време.


Помнете, поддържайте изправена стойка постоянно, не само по време на работа, но още при шофиране или сън. Що се отнася до последното, не захвърляйте избора на правила възглавница, одеяло или матрак с лека ръка.

7. Седнете с гръб под ъгъл от 135 градуса.


Не забравяйте, че когато стоите под подходящ ъгъл, вашият гръб е по-малко напрегнат.

8. Правете йога и тренирайте вашите основни мускули.


Йогата способства за подобряване на духовното и физическо благосъстояние. Други програми за фитнес, като пилатес и аеробика, също могат да ви помогнат по пътя към перфектната стойка.

9. Научете се как да стоите правилно.


Опитайте се да не се навеждате и да се придържате към възможно най-правилната поза, която да поддържа гърба изправен, краката на широчината на раменете, таза леко напред и раменете назад. Това е оптималната позиция за вашия гръбнак. Не поставяйте ръце в джобовете, тъй като те ви карат да се привеждате.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.netdoctor.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗаболявания (МКБ)СпортЗдравни съветиЛюбопитноНовиниАлтернативна медицинаЛечения