Начало Съвети Околна среда и бит Мода и облекло Подобрете външния вид с тези 10 полезни трика

Подобрете външния вид с тези 10 полезни трика

Подобрете външния вид с тези 10 полезни трика - изображение

Всички знаем, че първото впечатление е много важно, затова винаги се стараем да изглеждаме възможно най-добре. Ето защо се опитваме да поддържаме определен стил и да мислим за това, което носим. Но е препоръчително да обърнем внимание на още няколко неща, за да изглеждаме перфектно.

1. Яката трябва да съответства на формата на лицето

Когато избираме риза или блуза, невинаги обръщаме внимание на формата на яката. Това не означава, че сме допуснали грешка. Просто е препоръчително да го правим по-често, ако искаме да подчертаем формата на лицето. Ето и няколко основни правила.

Тясната яка е подходяща за хора, които имат широко лице. Тя може да го издължи визуално. За тези, които имат овална форма, се препоръчва класическа яка. А хората с тесни лица, могат да експериментират с текстилното изделие. Например, да изберат яка с кръгла форма.

2. Обърнете внимание на раменете и ръкавите

Обърнете внимание на раменете и ръкавите, когато пробвате дрехи. Има едно правило за тези две части: шевовете на раменете трябва да съвпадат с тях и ръкавите да стигат до китката.

3. Обърнете внимание на навитите ръкави

Много хора обичат да навиват ръкавите на своята риза или блуза. Но когато се приберат вечер и ги развият, забелязват, че тъканта е намачкана. За да избегнете това, издърпвайте ръкавите поне веднъж на няколко часа.

4. Закопчайте и откопчайте копчетата на палтото

Може да звучи странно, но дори малките детайли, като копчетата на якетата и палтата, имат нужда от известно внимание. Трябва да знаете следните правила: горното копче може да бъде откопчано или закопчано, средните винаги трябва да са закопчани, а долното - откопчано.

5. Не се притеснявайте да отделяте повече средства за обувки

Много хора знаят, че качествените обувки издържат по-дълго време. Освен това, те са добри за вашите крака. А както знаем, хубавите обувки имат нужда от правилна грижа. Следвайте препоръките на производителя, за да удължите техния живот и да избегнете деформацията и влагата.

6. Използвайте дървени закачалки за дрехи

Дървените закачалки представляват чудесно средство за абсорбиране на излишната влага от дрехите. В допълнение, те са направени от естествен материал, който не уврежда текстилните изделия.

7. Никога не казвайте "не" на колана

Ако вашите панталони имат гайки за колан, трябва да ги използвате. Без този аксесоар цялостният външен вид може да изглежда незавършен. Ето защо е препоръчително да имате по няколко класически колана във вашия гардероб. Освен това, много хора смятат, че тези аксесоари, трябва да бъдат съчетани с обувките, които носите.

8. Тениската не трябва да се вижда под ризата

Този съвет е предимно за мъжете, защото те са тези, които обичат да носят тениска под ризата. Когато се обличате, трябва да бъдете сигурни, че текстилното изделие няма да се забелязва, за да не изглеждате "раздърпани". Закопчайте всички копчета на ризата или не носете тениска изобщо. Вместо това изберете елек.

9. Чорапите трябва да съответстват на дрехите

Може да експериментирате с цвета на чорапите в ежедневието, Но когато става въпрос за сериозна среща, трябва да се придържате към основните правила. Затова изберете чорапи в съответствие с панталоните или вратовръзката, ако имате такава.

10. Сгънете пуловерите

Всеки знае, че пуловерите се променят с течение на времето. Но този процес може да се ускори, ако ги съхранявате на закачалки. За да избегнете тяхното разтягане, ги сгънете и ги поставете върху рафт.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: hercampus.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниПроизводителиТестове