Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Подобрете кръвообращението с 30-секундно упражнение на ден

Подобрете кръвообращението с 30-секундно упражнение на ден

Подобрете кръвообращението с 30-секундно упражнение на ден - изображение

Съветският инженер Александър Макулин проектира самолети и реактивни двигатели по време на своята кариера. Когато навършва 50 години, е диагностициран със сериозно сърдечно-съдово заболяване и посъветван да не прави тежки физически упражнения. Така той създава виброгимнастика, която помага за предпазване от различни заболявания и удължаване на живота.

Първоначално лекарите смятат, че Микулин има още 3-4 години живот, но той не е съгласен с тях. Мъжът решава да изследва внимателно функционирането на човешкото тяло и открива, че коренът на всички проблеми се крие в кръвоносните съдове. Микулин разработва серия упражнения, които помагат за насърчаване на тяхното здраве и следователно - това на сърцето. Необходими са само 30 секунди дневно, за да имате дълъг и здравословен живот.

В какво се състои виброгимнастиката

Заемете изправен стоеж с крака, разположени успоредно върху пода. Повдигнете се на пръсти, след което се върнете в изходна позиция. Когато се повдигате, мускулите се свиват и изтласкват кръв нагоре към най-големите кръвоносни съдове. Когато допирате пети до пода, кръвта се обръща и започва да тече към вашето сърце като по този начин намалява напрежението върху него.

Правете упражнението 30 секунди. След това починете 10-20 секунди и повторете (около 8-10 пъти).

Това упражнение се препоръчва за хора, които работят седнали. Неговото основно предимство е, че може да се прави в офиса. Заслужава си да използвате вашите кратки почивки и да се раздвижвате от време на време в името на здравето.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: onejive.com
Снимка: journalist73.blogspot.com/healthspectra.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПатологияФизиологияНовиниЛюбопитноБотаникаЛайфстайлИсторияКлинични пътекиЛечения