Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Подобрете храносмилането със смес от сушени кайсии, сливи, орехи и мед

Подобрете храносмилането със смес от сушени кайсии, сливи, орехи и мед

Подобрете храносмилането със смес от сушени кайсии, сливи, орехи и мед - изображение

Сушените кайсии са богати на витамин A и C, калций, калий, фосфор, желязо и магнезий. Магнезият в кайсиите е особено полезен, тъй като помага за намаляване на стреса и подобряване на храносмилането. Една чаша сушени кайсии съдържа близо 158 микрограма витамин A и много хранителни вещества, полезни за здравето на цялото тяло. Този плод е чудесен за хора, страдащи от високи нива на холестерол. При консумация на сушени кайсии е необходимо да ги сдъвчете много добре, за да може по този начин да насърчите храносмилането. Тези плодове предпазват сърцето и подобряват кръвта. Сушените кайсии съдържат големи количества калий, минерал, който е важен за нормалното функциониране на всички кости. Витамин C улеснява абсорбцията на желязо, което е много важно за хора, страдащи от анемия.

Необходими продукти:

  • 200 грама сушени кайсии
  • 100 грама сушени сливи
  • 100 грама сурови орехи
  • 2 чаени лъжици мед

Начин на приготвяне:
Смелете кайсиите, сливите и орехите. Изсипете ги в стъклен буркан и към тях добавете меда. Разбъркайте добре съставките и поставете капак на съда. Съхранявайте лечебното средство на сухо и прохладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

Начин на приложение:
Консумирайте по 1 чаена лъжица от сместа сутрин на гладно и вечер преди лягане.

Забележка:

  • Не прекалявайте с потреблението на лечебното средство, тъй като може да предизвика диария.
  • Да не се дава на деца под 2-годишна възраст.
  • Лечебното средство може да предизвика алергия при възрастни.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиБотаникаХранене при...СнимкиЛюбопитноАлтернативна медицинаИсторияЛайфстайлМедицински изследванияЛеченияЗдравни проблемиКлинични пътекиСпециалистиНовиниСпортТестовеРецепти