Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Предотвратете появата на ракови заболявания чрез поддържане на алкална среда в организма

Предотвратете появата на ракови заболявания чрез поддържане на алкална среда в организма

Предотвратете появата на ракови заболявания чрез поддържане на алкална среда в организма - изображение

Доктор Ото Варбург печели Нобелова награда за откриване причината на рака. Според него съществува един аспект, който е ключов за предотвратяване на заболяването - нивото на pH в организма. Доктор Варбург твърди, че раковите клетки се развиват при липса на кислород в тялото. Според него всички нормални клетки се нуждаят от този важен елемент, за да живеят, с изключение на раковите. Лишаване на клетка с до 35% кислород за 48 часа, може да я превърне в канцерогенна.

Повечето диети в днешно време насърчават образуването на киселина в организма, което се отразява на естествените нива на pH в тялото, превръщайки ги в киселинни. Поддържане на алкална среда може да предотврати образуването на рак, остеопороза, сърдечно-съдови заболявания, диабет и киселинен рефлукс.

Консумацията на преработени храни и рафинирана захар способства за създаване ниво на pH, подпомагащо развитието на заболяванията и влошаващо здравето на организма като цяло. Всъщност повечето от тези здравословни състояния, които днес са обобщени като паразитни, вирусни и бактериални, се дължат на киселинната среда.

Съществува едно природно средство, което може да използвате в домашни условия. Всичко, от което се нуждаете, е 1/3 супена лъжица сода за хляб и 2 супени лъжици лимонов сок или натурален ябълков оцет. Смесете съставките в чаша студена вода и разбъркайте добре, след което консумирайте напитката. Тази комбинация води до нормализиране нивата на pH в тялото и предотвратява появата на болести, свързани с киселинната среда.

Още по темата:

4.4, 9 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияФизиологияЗдравни съветиДиетиИсторияЛюбопитноЛеченияПрезентацииБотаникаНовиниПатологияАлт. медицинаЛайфстайлАнкетиИзследванияНормативни актовеКлинични пътеки