Начало Съвети Здрав дух Общуване Предотвратете спора с любим човек чрез 10 начина

Предотвратете спора с любим човек чрез 10 начина

Предотвратете спора с любим човек чрез 10 начина - изображение

Несъгласието често води до спорове между двойките. Има ли начин въобще да не се стига до там? Вероятно няма. Всички двойки спорят. Ето защо искаме да ви дадем 10 съвета за това как да се сдобрите с вашата половинка след скандал.

1. Бройте до 10.
Сериозно, това работи! Когато чуете нещо, което не ви харесва, не забравяйте да си поемете дълбоко въздух и да преброите до 10. Не искате да нараните партньора си в момент на слабост, нали?

2. Измислете си специален "стоп" сигнал.
Когато несъгласието с вашия партньор достигне до превратна точка, е много важно да спрете всеки спор, използвайки таен сигнал, за който и двамата знаете. Това може да бъде жест или смешна дума. Сякаш изпращате съобщение на партньора си, че сте много близо до прага на търпимост.

3. Не се опитвайте да печелите.
Не е това, което искате в действителност, нали? Вие невинаги трябва да бъдете прави. В спор с близък човек не съществува такова нещо като правилно и грешно. Дори да се чувствате силни, заради даден аргумент, той няма да бъде от значение след това. Пробвайте и ще забележите разликата.

4. Някои въпроси не заслужават да бъдат оспорвани.
Съвсем нормално е да има различия в мненията, особено когато трябва да свикнем с начина на живота на друг човек. Но има и неща, за които не си струва да спорим. В дългосрочен план те могат да причинят само стрес и негодувание. Мъдро избирайте причините, които заслужават вашето време и отхвърляйте тези, които не го заслужават.

5. Прегърнете вашия партньор.

Когато имате неразбиране или несъгласие, последното нещо, което искате да направите, е да имате физически контакт с този, който стои пред вас. Всеки тактилен контакт, обаче, ви напомня, че вие обичате този човек и искате да бъдете заедно. Не се страхувайте да поискате прегръдка и да бъдете достатъчно щедър, за да дадете такава. Това може да ви помогне да избегнете спора.

6. Направете нещо невъзможно.
Нека си го кажем, ние не сме склонни да правим интерпретация на всичко, което нашите партньори казват във връзка с тяхното минало и ако трябва да бъдем честни, тя често е с негативен оттенък. Ако някой не е готов с яденето, то това е така, защото друг не му е помогнал в кухнята. Ако той е забравил важен повод, вероятно не се интересува от вашата връзка. Направете това "невъзможно" нещо: опитайте се да разберете защо този човек се чувства така. По този начин може да подобрите вашите взаимоотношения.

7. Добре е да си легнете ядосани.
Въпреки това, което може да мислим, експертите твърдят, че не е необходимо да се стига до споразумение в деня на спора. Отделете си време, изчакайте достатъчно и се опитайте да станете рано на следващия ден. Не се притеснявайте, нищо лошо няма да се случи с вашите взаимоотношения през нощта.

8. Внесете малко чувство за хумор.
Шегувайте се. Това е чудесен начин да разчупите напрежението. Не се опитвайте да бъдете ироничен или жесток към своя партньор - само един невинен жест или смешна дума винаги помага.

9. Знайте вашата позиция.
За един спор са необходими двама души и две отделни позиции. Докато вдишвате дълбоко в продължение на 10 секунди, помислете за това, което ви кара да се чувствате ядосани. Не се страхувайте да поемете отговорност!

10. Осигурете си доза удоволствие.

Околната среда оказва пряко влияние върху взаимоотношенията с вашия партньор. Негативната атмосфера лесно може да превърне несъгласието в спор. Ако сте гладни или сте на място с шумни хора, които правят разговора невъзможен, тогава напрежението определено може да се увеличи. Опитайте се да помислите за нещо, което да ви донесе удоволствие, като например вкусна напитка. По този начин вие и вашият партньор ще осъзнаете, че моментът не е подходящ за спор: време е да вечеряте и да се отпуснете.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.apnaidea.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиФизиологияТестовеБотаникаНовиниЛеченияСнимкиИстория