При остри стомашни заболявания, избягвайте консумацията на лук
Лукът е богат на витамин C (особено зеления лук), каротин, фосфор, калий, фитонциди (които убиват болестотворните бактерии). Той притежава бактерицидно действие и възбужда стомашната секреция. Лукът обаче е противопоказен при остри заболявания на стомашно-чревния тракт, на черния дроб и бъбреците. Това е така, защото съдържа голямо количество серни съединения, които могат да бъдат много полезни, но и да раздразнят стомашната лигавица, ако не се използват правилно. Затова бъдете внимателни при употребата му или го избягвайте.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Диета №1 – при язви на стомаха и дванадесетопръстника
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Алтернативно лечение на гастрит
- Рентгеново изследване (рентгенография) на стомах
- Натурални средства срещу нервен стомах
- Рентгеново изследване (рентгенография) на корем
- Ендоскопия
- Чия, чиа
- Хранене при резекция на стомаха (премахване)
Коментари към При остри стомашни заболявания, избягвайте консумацията на лук