Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Премахнете миризмата на лук по ръцете с утайка от кафе

Премахнете миризмата на лук по ръцете с утайка от кафе

Премахнете миризмата на лук по ръцете с утайка от кафе - изображение
Всеки кулинар знае, че миризмата на лук и чесън е много упорита и остава по ръцете дълго след като ги нарежем. Понякога дори и старателното измиване със сапун и вода не помага. Въпреки това, съществува един практичен начин, чрез който да решите този проблем.
  • Изплакнете ръцете си с вода и докато са влажни, ги ексфолирайте с утайката от сутрешното си кафе. Тя ще неутрализира силните миризми на тези зеленчуци. С нея може да натъркате още ножа, дъската за рязане и хаванчето, в което сте счукали чесън, за да ги обезмиришете.
  • А за да използвате утайката от одобрителната напитка за обезмирисяване на дома си, изсушете я и я изсипете върху парче тензух. После завържете края му и поставете вързопчето в обувките  или гардероба, за да абсорбира неприятните миризми.
 
Допълнителен съвет: Друг практичен начин, чрез който да направите това е ексфолирате ръцете си с фина морска сол. Ето как с нейна помощ може също да спрете неприятното сълзене на очите, докато режете лук. 
 
Източник: dailymail.co.uk
Снимки: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаРецептиФизиологияИсторияБотаникаСнимкиАнкетиДиетиСъставкиНовиниХранене при...Лечения