Начало Съвети Здрав дух Общуване Придобийте увереност в себе си чрез 3 начина

Придобийте увереност в себе си чрез 3 начина

Придобийте увереност в себе си чрез 3 начина - изображение

Съществуват безброй събития в живота, които изискват пълно спокойствие и увереност: интервю за работа, публични изказвания, важни срещи и други. За щастие има методи за бързо преодоляване на страховете. Представяме ви няколко научно доказани техники, които да ви позволят да повярвате в себе си.

1. Заемете поза на победител и останете така за две минути.

В своята известна реч за TED, която е имала повече от 30 милиона гледания, Ейми Къди, социален психолог от Харвард, говори за езика на тялото и зрителското доверие. Съветът на психолога е да заемаме "властна поза" преди всяка трудна задача. Тя може да се прави сутрин, веднага след като се събудим и пред огледалото в банята.

"Супергеройската поза" изглежда така: изправете гърба си, издърпайте рамената назад, повдигнете леко брадичката и поставете краката в съответствие с линията на бедрата. Почувствайте силата, която се влива във вас и запазете тази поза в продължение на 2 минути. Опитайте се да дишате дълбоко и ритмично. Също така може да заемете поза "морска звезда": повдигнете ръцете си във V-образна форма. Представете си, че сте олимпийски шампион на пиедестал.

Експертите показват, че хората, които използват този метод постигат по-добри резултати в сравнение с останалите. Нашият език на тялото засяга не само начина, по който ни виждат хората, но и този, по който ние виждаме себе си.

2. Представете си вашето собствено бъдеще.

Ярката и подробна представа за бъдещето може да помогне за преодоляване на страха от провал. Хал Хършфийлд, преподавател по маркетинг технологии в Нюйорския университет, кани участници в своя офис, за да им покаже какво ще се случи с тях след 10 години.

След това той показва на част от респондентите техни "възрастни" снимки и им предлага да станат инвеститори в стартиращи проекти. Тези, които виждат своя бъдещ образ са два пъти по-склонни да инвестират, отколкото другите, които не го правят. Оказва се, че когато си представим бъдещето, ние се стремим да го постигнем възможно най-бързо и по този начин сме склонни да действаме значително по-решително.

3. Благодарете на вашия живот.

Това е друг начин да видите нови хоризонти пред себе си, независимо от всеки скорошен стрес. Начинаещият бизнес партньор и самотна майка Джен Скалия се сблъсква с трудни времена в своя живот, след като я уволняват и се развежда. За да реши своите проблеми, тя инвестира в себе си като взима онлайн курсове за личностно развитие, както и извършване на дневни практики. Всичко това й помага да увеличи доходите на нейния бизнес проект за обучение от нула до половин милион.

"Моята първа ежедневна практика е да благодаря. Всяка вечер си спомням за прекрасните неща, които са ми се случили или съм видяла в моя живот. Следващият етап от моето самостоятелно обучение е да благодаря за нещата, които трябва да постигна. Например, вместо да кажа: "Искам да имам двама нови клиента този месец." си казвам: "Благодарна съм, че имам двама страхотни нови клиента в момента."

Как това работи? Обикновено е достатъчно нашата съвест да бъде подведена лесно. Тези твърдения наистина ни помагат да вярваме в успеха и да го привлечем. Освен това, когато сме благодарни за нещо, ние мислим позитивно и чувстваме прилив на енергия отвътре.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.wisdomhealingcenter.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съвети