Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Пропускате ли закуската? Спрете да правите това, ако искате да бъдете здрави

Пропускате ли закуската? Спрете да правите това, ако искате да бъдете здрави

Пропускате ли закуската? Спрете да правите това, ако искате да бъдете здрави - изображение

Рискът от инфаркт е с 27% по-висок при хората, които пренебрегват закуската, отколкото при тези, които не го правят. Числата не лъжат. Изследователи от Харвард анализират данните, получени от изследвания в продължение на 60 години, в които взимат участие близо 27 000 здравни професионалисти. Това са предимно мъже. Техните хранителни навици и цялостно здравословно състояние се проследява в периода между 1992 г. и 2008 г. През това време 1572 души от тях страдат от сърдечно-съдови заболявания.

Закуската обикновено съдържа здравословни храни, а с пропускането на техния прием, вие унищожавате здравето си. Изследванията от Харвардския университет установяват, че мъжете, пренебрегващи закуската, пропускат едно хранене през деня, което наваксват посредством преяждане и прием на високо калорична храна.

Проучването установява, че рискът от сърдечно-съдови заболявания се увеличава с 55% при мъжете, които редовно се хранят късно през нощта. До сега се обръща повече внимание на изследванията в областта на качеството и вида на храните, отколкото на това как трябва да бъдат консумирани те.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлНовиниСпортПсихологияСнимкиИнтервютаЛеченияТестовеДиети