Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Разберете дали страдате от синдром на глутеус медиус с помощта на този лесен трик

Разберете дали страдате от синдром на глутеус медиус с помощта на този лесен трик

Разберете дали страдате от синдром на глутеус медиус с помощта на този лесен трик - изображение

Някои хора могат да си мислят, че работата в офиса е по-малко трудна или вредна за всички. Въпреки това, лекарите твърдят точно обратното. Представяме ви някои неща за едно сериозно състояние, което заплашва служителите в офиса. Направете нашия кратък тест и разберете дали има причина да се притеснявате.

Синдромът на глутеус медиус представлява риск за хората, които прекарват дълги часове седнали. В резултат на това, седалищните мускули забравят, че трябва да работят и атрофират, разпределяйки натоварването между останалите части на тялото.

Мускулният тонус намалява и се появява болка в областта на талията, коленете и таза. Човешкото тяло е сложна система, която страда, ако част от нея се повреди. Глутеусите (седалищните мускули) служат като буфери по време на движение и когато отслабнат, тежестта се разпределя неравномерно. Това може да доведе до сериозни наранявания.

За да разберете дали страдате от синдром на глутеус медиус, направете следния лесен тест. Станете и вдигнете крак. Ако неговото бедро висне, тогава глутеусите са отслабени.

Хората, които водят заседнал начин на живот, трябва да се опитат да спазват следните препоръки:

  • Редовно ставайте от стола, загрявайте краката си или просто стойте изправени за известно време.
  • Слизайте и се изкачвайте по стълбите възможно най-често.
  • Правете упражнения, които активират седалищните мускули, като например клекове или разтягания. 
  • Правете поза (Crab Pose) за укрепване на глутеусите. 
  • Купете си фитнес топка и седете на нея, вместо на стол.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.goodtoknow.co.uk
по статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...СпортЛюбопитноАлт. медицинаНовиниИнтервютаФизиологияИзследванияПсихологияЛеченияЛайфстайлИсторияКлинични пътекиОрганизацииНормативни актовеБотаника