Слагайте замразените зеленчуци направо във врящото ястие
За да се възползваме от полезните качества на зеленчуците, преди всичко трябва да знаем някои правила за тяхната термична обработка. Добре е те да се варят или задушават на пара в затворен съд на умерен огън, за да се запазят хранителните им вещества в максимална степен. Не размразявайте предварително замразените зеленчуци, а ги слагайте направо във врящия бульон, вода или ястие, които са леко подсолени предварително. Ако искате да запазите цвета на зеленчуците при варене, прибавете към водата малко захар. Задушаването трае: за спанак - 10 минути; за тиквички - 15 минути; за зеле, моркови, целина - 30 минути.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Алкална диета
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
Коментари към Слагайте замразените зеленчуци направо във врящото ястие