Слагайте замразените зеленчуци направо във врящото ястие

За да се възползваме от полезните качества на зеленчуците, преди всичко трябва да знаем някои правила за тяхната термична обработка. Добре е те да се варят или задушават на пара в затворен съд на умерен огън, за да се запазят хранителните им вещества в максимална степен. Не размразявайте предварително замразените зеленчуци, а ги слагайте направо във врящия бульон, вода или ястие, които са леко подсолени предварително. Ако искате да запазите цвета на зеленчуците при варене, прибавете към водата малко захар. Задушаването трае: за спанак - 10 минути; за тиквички - 15 минути; за зеле, моркови, целина - 30 минути.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Кръстоцветните зеленчуци са изключителни източници на противоракови молекули и трябва да се консумират редовно
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
Коментари към Слагайте замразените зеленчуци направо във врящото ястие