Начало Съвети Околна среда и бит Спорт и свободно време Следвайте тези 4 основни стъпки за създаването на домашен йога кът

Следвайте тези 4 основни стъпки за създаването на домашен йога кът

Следвайте тези 4 основни стъпки за създаването на домашен йога кът - изображение

Много хора имат желание да практикуват йога, но невинаги имат необходимото за това време или не им е приятно да го правят в зала с голяма група хора. Затова да си направите домашен йога кът или при възможност да отделите една цяла стая за това е добра и достъпна възможност.

Вижте 4 основни стъпки, които трябва да следвате, за създаването на уютно домашно пространство за йога.

1. Без шум

йога музика

Необходимо е предвиденото място да бъде тихо и спокойно, без възможност да се разсейвате от странични шумове. Ако желаете да практикувате на фона на музика, избирайте подходящи релаксиращи мелодии.

2. Изчистено пространство

Изчистено йога пространство

Не е необходимо да претрупвате с вещи своя йога кът. Пребоядисайте го, ако е нужно, в неярък и грабващ вниманието цвят (белият е много подходящ) и по ваш избор сложете няколко декорации под формата на цветя, книги или малки статуетки.

3. Йога постелка

постелка за йога

Тя е задължителен елемент. Трябва да бъде плътна и не прекалено мека, да не се хлъзга и най-вече да не задържа миризма или влага.

4. Забравете домакинските задължения

 без домакиснки задължения

Когато сте у дома, бихте могли във всеки момент да се сетите за нещо, което трябва да свършите. Постарайте се да се абстрахирате максимално от факта, че се намирате в домашна обстановка и отложете всяка странична работа за друг момент.

Отпуснете се, бъдете търпеливи и последователни. Изчистете ума си, отхвърлете очакванията и се насладете на удоволствието, което практикуването на йога би могло да ви донесе.

Ако сте напълно начинаещи, е препоръчително да посещавате за известно време групови уроци с йога инструктор, преди да продължите самостоятелно у дома.

 

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: housemethod.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмСпортАлт. медицинаЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниПсихологияИнтервютаЗаведенияЛечения