Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност
![Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/saveti/slojete-shtipka-sol-v-mlqkoto-za-da-udaljite-sroka-mu-na-godnost.jpg)
За да не се вкисва бързо прясното мляко, веднага щом отворите опаковката му, може да прибавите в него щипка сол. Така то ще остане свежо за по-дълго време, благодарение по това, че солта представлява естествен консервант и дезинфектант. Същия трик успешно може да прилагате както с калиева, така и с хималайска сол. Това се препоръчва, особено ако имате проблеми с високо кръвно налягане или задържане на течности в тялото. Макар че не бива да се притеснявате и от обикновената готварска сол, тъй като тук става дума за минимално количество от нея в 1 литър мляко.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Колко време е годна за консумация храната, след като бъде разопакована?
- Гръдните импланти имат срок на годност
- 10 хранителни продукта, които нямат срок на годност
- Научете срока на годност на някои от най-употребяваните сосове
- Голяма част от потребителите разбират погрешно етикетите за годност върху хранителните продукти
- Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му
Коментари към Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност