Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност
За да не се вкисва бързо прясното мляко, веднага щом отворите опаковката му, може да прибавите в него щипка сол. Така то ще остане свежо за по-дълго време, благодарение по това, че солта представлява естествен консервант и дезинфектант. Същия трик успешно може да прилагате както с калиева, така и с хималайска сол. Това се препоръчва, особено ако имате проблеми с високо кръвно налягане или задържане на течности в тялото. Макар че не бива да се притеснявате и от обикновената готварска сол, тъй като тук става дума за минимално количество от нея в 1 литър мляко.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
АКВАСОРС ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 г.
ЕКВИЛИБРА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С АЛОЕ ВЕРА 250 мл
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какво лекува английската сол
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Натурални заместители на солта
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Сложете щипка сол в млякото, за да удължите срока му на годност