Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му

Сиренето е изключително богат на белтъчини и влага хранителен продукт, което го прави перфектна среда за появата на мухъл и плесен. За да се предпазим от тях, трябва да го съхраняваме правилно.
- За целта винаги отстранявайте фабричната найлонова опаковка на млечния продукт, защото тя ще задуши ароматите му.
- Преди да го поставите в хладилника, увийте сиренето в пергаментова хартия, а после в кутия или алуминиево фолио. Това ще запази влажността му.
- След всяко разопаковане, увивайте сиренето в нова хартиена опаковка, тъй като повторното използване на старата може да му придаде лош дъх.
А тук може да видите как да предотвратите изсъхването на отрязано парче сирене или кашкавал.
Източник: food-hacks.wonderhowto.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Топчета мамалига със сирене
- Сос от сирене с лук, маслини и риган
- 7 варианта на диета със сирена - Първа част
- Хрупкаво сирене Халуми
- 7 варианта на диета със сирена - Втора част
Коментари към Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му