Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му

Сиренето е изключително богат на белтъчини и влага хранителен продукт, което го прави перфектна среда за появата на мухъл и плесен. За да се предпазим от тях, трябва да го съхраняваме правилно.
- За целта винаги отстранявайте фабричната найлонова опаковка на млечния продукт, защото тя ще задуши ароматите му.
- Преди да го поставите в хладилника, увийте сиренето в пергаментова хартия, а после в кутия или алуминиево фолио. Това ще запази влажността му.
- След всяко разопаковане, увивайте сиренето в нова хартиена опаковка, тъй като повторното използване на старата може да му придаде лош дъх.
А тук може да видите как да предотвратите изсъхването на отрязано парче сирене или кашкавал.
Източник: food-hacks.wonderhowto.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му