Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му

Сиренето е изключително богат на белтъчини и влага хранителен продукт, което го прави перфектна среда за появата на мухъл и плесен. За да се предпазим от тях, трябва да го съхраняваме правилно.
- За целта винаги отстранявайте фабричната найлонова опаковка на млечния продукт, защото тя ще задуши ароматите му.
- Преди да го поставите в хладилника, увийте сиренето в пергаментова хартия, а после в кутия или алуминиево фолио. Това ще запази влажността му.
- След всяко разопаковане, увивайте сиренето в нова хартиена опаковка, тъй като повторното използване на старата може да му придаде лош дъх.
А тук може да видите как да предотвратите изсъхването на отрязано парче сирене или кашкавал.
Източник: food-hacks.wonderhowto.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво всъщност означава срокът на годност върху продуктите
- Тутманик
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Рецепти за сирене пане
- Салата със смокини, синьо сирене и ядки
Коментари към Увийте сиренето в пергаментова хартия, за да увеличите трайността му