Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Тествайте щитовидната жлеза с помощта на термометър

Тествайте щитовидната жлеза с помощта на термометър

Тествайте щитовидната жлеза с помощта на термометър - изображение

Хипотиреоидизмът представлява състояние, характеризиращо се с намалена функция на щитовидната жлеза. Много хора биват засегнати от заболяването, без дори да осъзнават това. Ако състоянието не се лекува навреме, то може да доведе до сериозни последици. Поради тази причина ви предлагаме един лесен метод за тестване на щитовидната жлеза с помощта на термометър (методът е известен още под наименованието Барни тест).

Първото нещо, което трябва да направите, е да разклатите термометъра и да се уверите, че температурата, която показва той, е по-ниска от 35°C. След това оставете уреда на нощното шкафче и на следващата сутрин, когато се събудите, го сложете на голо под мишницата си за период от време около 10 минути.

Обърнете внимание на температурата, която показва термометърът. Ако тя е между 36,5°C (97,7°F) и 36,8°C (98,2°F),то вашата щитовидна жлеза функционира правилно.

Ако температурата е под 36,5°C (97,7°F), то щитовидната ви жлеза работи по-бавно от нормалното. В този случай включващи симптоми са депресия, умора, загуба на концентрация и косопад.

Ако температурата е над 36,8°C (98,2°F), то тогава щитовидната ви жлеза работи по-бързо от нормалното и не е изключено да имате инфекция в организма.

За оптимални резултати е нужно да повторите процедурата 4 последователни дни. Ако температурата ви е над или под допустимата граница, е желателно да се консултирате с Вашия лекуващ лекар.

Още по темата:

4.2, 16 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияЛайфстайлПроизводителиНаучни публикацииНовиниХранене при...ИнтервютаЛеченияЗаболявания (МКБ)Алтернативна медицинаМедицински изследванияКлинични пътекиБотаникаСпорт