Хапвайте нещо мазно, когато консумирате сок от моркови
Съставките на моркова са с най-силно действие, когато той се приема в суров вид. Колкото по-наситно накълцате моркова, толкова по-добре ще приемете активните му съставки. С други думи най-добър ефект се постига със сок от моркови. Освен това е хубаво заедно с морковения сок да приемате и няколко капки олио (или да хапнете нещо по-мазно, като ядки например), тъй като мазнините улесняват усвояването на липофилния провитамин А. Ябълка, ананас или портокал също вървят много добре като добавка към зеленчуковия сок и правят вкуса му още по-свеж.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
МАРИСТО ОМЕГА 3-6-9 ОЛИО ОТ ЛЕН, СУСАМ И СЛЪНЧОГЛЕД 500 мл
ХЕМПИ ОЛИО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл. 2300
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Премахнете бързо стипчивия вкус на райската ябълка по 4 начина
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Коментари към Хапвайте нещо мазно, когато консумирате сок от моркови