Яжте соленото за десерт, за да нямате кариеси

Французите са една от нациите с най-здрави зъби в Европа. Замисляли ли сте се защо е така? Във Франция предястията са със сладък вкус, а десертите със солен - обикновено това са сирена. Свиквайки да ядем сладки храни след основното ястие, ние допускаме въглехидратите да увеличат силно киселинността в устната ни кухина, като по този начин ускоряваме процеса на създаване на кариеси. Препоръчителни за десерт са храни, богати на повече белтъци и мазнини, като сирена, яйчни продукти и особено ядки. Те не се разграждат чрез слюнката, а чак в стомаха и не повишават киселинността в устата, дори напротив - образуват защитен слой около естествения емайл на зъбите.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОНЦИ ЗА ЗЪБИ ОРАЛ - Б ESSENTIAL FLOSS
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ГЪМ ОРИДЖИНЪЛ УАЙТ 75 мл
ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ДЕНТАЛ ТОТАЛ КЛИЙН ДАБЪЛ МИКС МЕДИУМ
ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ КРИЕЙШЪН ЛАК СОФТ
ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ НОРДИКС БАМБУКОВА БИО - РАЗГРАДИМА СИНЯ
ПАСТА ЗА ЗЪБИ АКВАФРЕШ ТОТАЛ КЕЪР СИНЯ 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Кариес
- Натурални средства подпомагащи лечението на пародонтоза
- Как да облекчим болката в зъба у дома
- д-р Катя Карамфилова Симеонова-Цачева
- д-р Георги Йорданов Атанасов
- Природни средства срещу зъбен камък
- д-р Галина Йотова Нешева
- д-р Виолета Стоянова Щъркова
- д-р Дора Илиева Буланова
- Д-р Пламен Иванов Димитров
Коментари към Яжте соленото за десерт, за да нямате кариеси