Начало Съвети Здраво тяло За жената 10 причини да включите джинджифил в менюто си по време на бременност

10 причини да включите джинджифил в менюто си по време на бременност

10 причини да включите джинджифил в менюто си по време на бременност     - изображение
Джинджифилът притежава много полезни качества, ценни за цялостното здраве на организма. Вижте десет причини да го добавите в менюто си по време на бременност
 
1. Коренът от джинджифил притежава мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на различни неприятни симптоми, свързани с бременността. За да намалите възпалението и подуването, потопете резен пресен джинджифил в мед и го хапнете. 
 
2. Лечебният корен подпомага кръвообращението на майката и плода и регулира нивата на холестерола.
 
3. Чаят от джинджифил може да облекчи сутрешното гадене, което е често срещан характерен симптом на бременността. 
 
4. Джинджифилът е популярно средство срещу простуда, кашлица, настинки и грип. Особено уязвими към подобни заболявания са бременните жени. Ето защо е добре да се възползват от свойството на корена да стимулира имунната система. 
 
5. Изследвания показват, че джинджифилът играе жизненоважна роля за поддържане нивата на кръвната захар. Ето защо е много важен за здравето на майката и плода. 
 
6. Всеизвестно е, че коренът е богат на ценни хранителни вещества – витамини, минерални соли и аминокиселини, които се грижат за здравето на бъдещата майка и плода.
 
7. Чаят от джинджифил активизира храносмилателния процес, като по този начин се справя с упоритите киселини. Освен това напитката извежда излишните газове и облекчава подуването. 
 
8. Топлият джинджифилов чай премахва чувството за умора. В допълнение напитката отпуска и тонизира уморените мускули.  
 
9. Джинджифилът притежава обезболяващи свойства. Консумацията му през бременността действа като аналгетик и спазмолитик.
 
10. Този лечебен корен разрежда кръвта и предпазва от формиране на тромбове в сърдечно-съдовата система. Ето защо консумацията му е важна профилактика на разширени вени, тромбофлебит и атеросклероза.
 
Важно: Някои експерти твърдят, че прекомерната консумация на корена може да повиши риска от спонтанен аборт. Препоръчително е да се направи консултация относно приема на джинджифил c акушер-гинеколога, който наблюдава бpeмeннocттa. Като цяло този период е подходящ момент да обсъдите диетата си със специалист. 

Източник: momjunction.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИсторияСнимкиРецептиАлт. медицинаЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноБотаникаДиетиЛеченияНовиниПсихологияКлинични пътекиСпортВидеоПатологияСоциални грижиНаучни публикацииФизиологияИзследванияЗдравни проблемиНормативни актовеСпециалистиПроизводителиИнтервюта