10 причини да включите джинджифил в менюто си по време на бременност

Джинджифилът притежава много полезни качества, ценни за цялостното здраве на организма. Вижте десет причини да го добавите в менюто си по време на бременност.

1. Коренът от джинджифил притежава мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на различни неприятни симптоми, свързани с бременността. За да намалите възпалението и подуването, потопете резен пресен джинджифил в мед и го хапнете.
2. Лечебният корен подпомага кръвообращението на майката и плода и регулира нивата на холестерола.
3. Чаят от джинджифил може да облекчи сутрешното гадене, което е често срещан характерен симптом на бременността.

4. Джинджифилът е популярно средство срещу простуда, кашлица, настинки и грип. Особено уязвими към подобни заболявания са бременните жени. Ето защо е добре да се възползват от свойството на корена да стимулира имунната система.
5. Изследвания показват, че джинджифилът играе жизненоважна роля за поддържане нивата на кръвната захар. Ето защо е много важен за здравето на майката и плода.
6. Всеизвестно е, че коренът е богат на ценни хранителни вещества – витамини, минерални соли и аминокиселини, които се грижат за здравето на бъдещата майка и плода.
7. Чаят от джинджифил активизира храносмилателния процес, като по този начин се справя с упоритите киселини. Освен това напитката извежда излишните газове и облекчава подуването.

8. Топлият джинджифилов чай премахва чувството за умора. В допълнение напитката отпуска и тонизира уморените мускули.
9. Джинджифилът притежава обезболяващи свойства. Консумацията му през бременността действа като аналгетик и спазмолитик.
10. Този лечебен корен разрежда кръвта и предпазва от формиране на тромбове в сърдечно-съдовата система. Ето защо консумацията му е важна профилактика на разширени вени, тромбофлебит и атеросклероза.
Важно: Някои експерти твърдят, че прекомерната консумация на корена може да повиши риска от спонтанен аборт. Препоръчително е да се направи консултация относно приема на джинджифил c акушер-гинеколога, който наблюдава бpeмeннocттa. Като цяло този период е подходящ момент да обсъдите диетата си със специалист.
Източник: momjunction.com
По статията работи: Росица Раднева
Още по темата:
-
Консумацията на праз е препоръчителна при анемия и по време на бременност
-
Откажете цигарите, когато забременеете и насърчете партньора си да ги откаже
-
Бременните и страдащите от чернодробни заболявания трябва да избягват пелина
-
Не позволявайте следродилната депресия да измести майчинското ви чувство
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕКЛИ ОРГАНИКС КРАСИВА БРЕМЕННОСТ ЧАЙ ФИЛТЪР * 18
ЦИТОВИТАЛ КРЕМ 50 мл ENERGY GROUP
ГИНЕКОЛОГИЧНА СПИРАЛА EUROGINE ГОЛД Т Cu 375 + Au НОРМАЛ
Безплатна доставка за България!СОЛГАР ФОЛАТ таблетки 400 мкг * 50
БЕКЛИ ОРГАНИКС МАСЛО ПРОТИВ СТРИИ БЕЗ АРОМАТ 100 мл.
АЦЕТА БИО ОРГАНИЧНО МАСЛО ЗА ПЕРИНЕУМ 20 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- За жената
- Спасяват живота на 17-годишна родилка с тежка форма на левкемия и бебето й
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Хидралазин
- Антибиотици по време на бременност
- Лечение при токсоплазмоза
- Див рожков, дърво на Юда, Церцис
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
Коментари към 10 причини да включите джинджифил в менюто си по време на бременност