10 най-важни съвета за замесване на тесто с мая
Домашно приготвените тестени изделия са за предпочитане пред фабричните такива, макар че и с тяхното количество трябва да се внимава. За да сте сигурни, че в хляба, баницата или сладкишите, които консумирате, няма вредни за храносмилателната система набухватели, замесете тестото само с мая. А тестото с мая става по-сполучливо и по-лесно бухва, когато спазвате следните условия:
- пресейте брашното и го оставете да престои;
- работете в добре затоплено помещение;
- разтворете маята в хладка вода или прясно мляко, докато стане на едри шупли. След това разбъркайте и отново я оставете да бухне;
- направете "кладенче" в пресятото брашно и изсипете разредената мая в него;
- оставете рядкото тесто да втаса на топло, след което го замесете с още брашно до необходимата твърдост;
- тестото, замесено с мая, ще втаса по-бързо, ако на няколко места го набодете с макаронени тръбички;
- не месете продължително време масленото тесто, защото качествата му се влошават;
- за каквото и да е предназначено тестото, го месете, докато стане на мехурчета;
- затоплете предварително тавата или формата за печене, намаслете я и я поръсете с брашно. Ако тестото е маслено, само я поръсете с брашно, без да слагате излишна мазнина;
- печете хляба, баницата и сладкишите на предварително загрята фурна.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Бързи питки без месене
- Лимонови масленки с пудра захар
Коментари към 10 най-важни съвета за замесване на тесто с мая