Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене 10 съвета за тези, които мразят да хвърлят храна

10 съвета за тези, които мразят да хвърлят храна

10 съвета за тези, които мразят да хвърлят храна - изображение

Отворете хладилника и проверете какво има вътре. Може да намерите изсъхнали зеленчуци, прясно мляко с изтекъл срок на годност или привидно празни опаковки със сос. Изкушавате ли се да ги изхвърлите? Преди да направите това, помислете дали не е по-добре да запазите храната и да превърнете остатъците във вкусно ястие.

1. Направете бисквити от овесени ядки

Овесените ядки бързо губят своя вкус и привлекателност. Ако сте направили лоши изчисления и сте приготвили прекалено голямо количество от тях, вземете остатъците и добавите малко прясно мляко, яйца, масло, плодове, сол и захар. По този начин може да създадете вкусно тесто за печене на бисквити и кифлички.

2. Добавете сушени билки към гъбената супа

Не забравяйте лука, морковите и картофите. В последния етап на готвенето може да добавите няколко супени лъжици разтопено кремообразно сирене, за да получите по-плътна консистенция. Ястието ще бъде оценено както от млади, така и от възрастни.

3. Използвайте стар хляб, за да направите препечени филийки

Това е съвет, следван не само от нашите баби, но и от известния британски готвач Джейми Оливър. Освен да приготвите препечени филийки от стар хляб, той предлага да ги превърнете в галета, която да добавите към различни супи, макаронени изделия и дори кайма.

4. Кората на твърдото сирене не разваля бульона

Сирената, като пармезан например, са доста скъпи, затова трябва да се използват максимално. Ако ви е останала изсъхнала коричка от този продукт, просто я настържете и добавете към бульона. По този начин може да направите неговия вкус по-богат и по-пикантен.

5. Превърнете остатъците от течен шоколад във вкусна напитка

Няма нужда да изхвърляте бурканчето с остатъци от течен шоколад. Просто изсипете малко топло мляко в съда, разбъркайте добре и воала. Вашият вкусен горещ шоколад е готов.

6. Намерете нови приложения на киселото мляко

С негова помощ може да направите вкусни палачинки, различни видове сладкиши и домашно сирене, включително рикота, което е доста скъпо.

7. Използвайте остатъците от храна, за да приготвите пица

Намажете блата с кетчуп. Покрийте с нарязани гъби, домати, билки, маслини и всичко, което може да намерите в хладилника. Поръсете с настърган кашкавал и печете. Това е чудесен начин за пестене на средства и сдобиване с вкусна вечеря.

8. Изпечете изсъхналите зеленчуци на фурна

Вземете чушки, домати, лук, фасул, тиквички, броколи и други зеленчуци, които може да намерите. Нарежете и поставете в тава. Добавете месо и сложете всичко във фурната. Насладете се на едно вкусно ястие.

9. Направете доматено пюре от презрели домати

Ако доматите започнат да се развалят, не бързайте да ги изхвърляте. Обелете и задушете на умерен огън в продължение на 10 минути. След това добавете малко чесън и върнете тенджерата на котлона. Оставете да къкри 5-7 минути и премахнете от там. Накрая овкусете и подправете.

10. Замразете наденичките и бекона, за да ги запазите

Използвайте този метод за съхранение при различни месни продукти. Особено ако планирате пътуване, но не разполагате с достатъчно време, за да изядете всичко, което имате у дома, преди да заминете.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.beautyinthemess.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноХранене при...ДиетиАнкетиРецептиСпортСоциални грижиЛеченияСтатистически проучванияФизиологияПсихологияОрганизацииНормативни актовеИнтервютаЗаведенияАлт. медицинаБотаникаПроизводители