Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване 10 тайни при полет, за които пътниците дори не знаят

10 тайни при полет, за които пътниците дори не знаят

10 тайни при полет, за които пътниците дори не знаят - изображение

Самолетите през очите на стюардесите и самолетите през очите на пътниците са два напълно различни свята. И ако първите знаят всички тайни при пътуването, то вторите могат да нямат представа за тях. Вижте 10 съвета от стюардеси за това как да се сдобиете с максимален комфорт по време на полет.

1. Не се срамувайте да питате за още храна.

 

Храната, която се съхранява на борда на въздухоплавателното средство, има кратък срок на годност, тъй като се доставя предварително. Всички излишни контейнери с продукти за консумация незабавно се изхвърлят след полета. Ето защо, ако вашият стомах иска още храна, не бива да се срамувате да помилите стюардесата за нова порция.

2. Проверете наличието на спасителни жилетки преди излитане.

 

Може да ви звучи изненадващо, но това е факт: има пътници, които крадат спасителни жилетки под седалките като сувенир. Поради тази причина и други, свързани с безопасността по време на пътуване, проверете вашето място преди полет, за да бъдете сигурни, че жилетката ви е там и не е открадната от някой сантиментален клептоман.

3. Ако случайно пушите, използвайте пепелника.

 

Може би сте забелязали, че макар тютюнопушенето на борда да бъде строго забранено, в тоалетните има пепелници. Хората все още пушат, независимо от глобите. И е по-добре да поставят цигарата в пепелника, отколкото в хартия в кошчето за боклук. Така че, ако се самозабравите за момент и се озовете в тоалетната с цигара в ръка, бъдете любезни да използвате пепелника. И След това си платете глобата.

4. Опитайте се да не бъдете придирчив по време на полет.

 

Повечето авиокомпании извършват само "повърхностно почистване" след полета. Одеялата и възглавниците не се перат, просто се сгъват прилежно. Масичките за храна не се измиват. Седалките се забърсват, килимът се почиства, но не може да бъдете сигурни, че място не е било заемано от пътник, който изведнъж се е почувствал зле.

5. Имайте предвид, че врата на тоалетната може да се отвори отвън.

 

Стюардесите имат свои собствени ключове в случай, че някой пътник се заключи в тоалетната. Освен това, много самолети разполагат с механизъм за автоматично заключване, който е инсталиран под знака "Пушенето забранено", разположен на врата на тоалетната. Ако повдигнете капака с изображението на цигари и завъртите болта, вратата ще се отвори.

6. Бъдете последния човек на борда.

 

Ако сте регистрирали полет по различно време от вашите приятели, има решение: качете се последен на борда. Когато всички пътници заемат своите места, може да видите веднага кои седалки са свободни. И фактът, че вратата зад вас е вече затворена и няма повече хора, ви дава възможност да заемете всяка празна седалка на самолета.

7. Не пийте прекалено много алкохол.

 

Стюардесите предупреждават, че една чаша в небето се равнява на две на земята. И това е така, тъй като надморската височина влияе върху кръвното налягане по такъв начин, че алкохолът по време на полет ви засяга много повече, отколкото на земята. Така че, дори да пиете просто заради страха от летене, рискувате да станете прекалено спокойни.

8. Избягвайте седалки с прегради.

 

Помнете това правило: ако има пътници с бебета на борда, те най-вероятно ще заемат точно тези места. Това е така, защото е по-лесно и по-безопасно да поставят там бебешката кошница. Така че, ако обичате сладки крещящи съседи, знаете кое място да изберете.

9. Пийте само бутилирана вода.

 

Проблемът с мръсната вода на борда на въздухоплавателните средства започва със скандално проучване на Wall Street Journal през 2002 година: броят на бактериите във взетите проби на 14 от най-популярните авиокомпании е стотици пъти по-висок от нормалното. Днешната ситуация не се е променила особено. Така че, ако сте на борда, е най-добре да пиете бутилирана вода. Избягвайте чай, кафе или вода от мивката.

10. Въздържайте се от аплодисменти в края на полета.

 

В някои страни пътниците аплодират пилотите по време на приземяване на самолета. Може би хората се опитват да изкажат благодарност към екипажа или просто се радват да се приберат у дома, но служителите въздухоплавателните средства могат да разгледат този жест като обиден. Полетът не е игра на рулетка. Той е тяхна работа.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.milliyet.com.tr

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиРецептиЛюбопитноИсторияХранене при...Организации