Начало Съвети Здрав дух Общуване 10 характерни черти на интелигентните хора

10 характерни черти на интелигентните хора

10 характерни черти на интелигентните хора - изображение

Не е необходимо някой да полага тест за интелигентност, за да премери своите умствени възможности. Това са 10 характерни черти на интелигентните хора, които да ви помогнат да опознаете всеки, с когото общувате. Освен това, може да ги използвате за самоанализ.

1. Разбирате, когато някой ви лъже

Разбирате, когато някои се опитва да ви подведе и не го оставяте да направи това. Също така осъзнавате намеренията, мотивацията и желанията на хората, а това са всички признаци за емоционална интелигентност.

2. Вие сте самодостатъчни
Разбира се, обичате вашия партньор. Но не позволявайте целия ви живот да се върти около него. Вие също имат свой собствен: работа, роднини, приятели, хобита. Вече може да се наречете самодостатъчен човек, дори да планирате започване на връзка или сключване на брак.

3. Понякога сте разхвърляни

Вашият апартамент невинаги е напълно чист. Освен това, понякога той е разхвърлян, тъй като имате по-важни и по-неотложни неща от неговото почистване и подреждане.

4. Не лъжете себе си
Или някой друг, защото знаете, че лъжите водят до последствия, с които трябва да се справите в бъдеще. Освен това са необходими усилия, за да поднесете една добра лъжа.

5. Може да показвате емоции, когато е необходимо

Хората с бистър ум не потискат и не крият своите искрени емоции. Но вие познавате граници и няма да се превърнете в мъченик, съсредоточен върху загубата и негодуванието. Ако нещо се случи, просто го преодолейте и го забравете.

6. Винаги правите планове
Когато става въпрос за нещо важно, предпочитате да предприемете действия, отколкото да мечтаете. Анализирайте ситуацията и оценете възможните варианти.

7. Понякога предпочитате да мързелувате

Ново изследване установява, че мързелуването може да бъде признак на висока интелигентност. В проучването взимат участие две групи хора: активни и мислители. Първата група отделя повече време за физическа работа, за да подобри функции на мозъка. Втората предпочита да се захване с решаване на проблема, отколкото с повишаване на активността. Изследователите твърдят, че първата група се отегчава лесно и изпитва необходимост от запълване на свободното време с различни дейности.

8. Не "засядате" в миналото
Оценявате миналия опит и спомени, но не ви харесва да преживявате отново това, което сте казали и направили. Планирате и мечтаете за бъдещето, докато живеете в настоящето. И сте доволни от това.

9. Правите грешки

Само глупаците мислят, че трябва да се срамувате от грешките, които сте направили. Но знаете, че те са част от придвижването напред в живота. Просто се опитайте да избегнете тяхното повтаряне.

10. Не доказвате нищо на никого
Не казвате: "Аз съм най-умният!" на глас на всеки ъгъл и не навирате своята находчивост в очите на останалите. Само глупаците правят това.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.bustle.com
По статията работи: Маргарита Добрева

4.3, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНовиниСнимки