Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести 13 неща, които езикът се опитва да разкрие за вашето здраве

13 неща, които езикът се опитва да разкрие за вашето здраве

13 неща, които езикът се опитва да разкрие за вашето здраве - изображение

Вашият език се опитва да разкрие много за вашето здраве. Съществува метод за здравословна диагностика, базиран върху начина, по който изглежда този орган: форма, размер, структура и цвят.

Публикуваме следната проста графика. Тя ще ви помогне да идентифицирате здравословните проблеми според цвета на езика. По-добре е да изследвате тази част от тялото сутрин на естествена светлина, преди да измиете зъбите си. Препоръчително е да не натоварвате езика, тъй като това може да повлияе върху резултатите. Неговият цвят и покритие могат да варират под въздействието на храна, напитки, лекарства или тютюнопушене. Ето защо, за да получите правилния резултат, е необходимо да проверите езика си час или повече след всяко излагане.

  • Цвят на езика
  • Цвят на покритието

Цветът на покритието може да се различава от този на самия език. Тънкото и бяло покритие, което се отстранява лесно, се счита за нормално. Дебелината на покритието е пропорционална на сериозността на посочения проблем.

Не забравяйте, че визуалният метод за диагностика не винаги дава резултат, който е 100% точен. Езикът може да бъде наранен от агресивна храна, бактериите да попаднат в раната и да причинят временно дразнене - всичко това не индикира вътрешни заболявания. Ако сте загрижени за цвета на езика си, не бързайте да започвате самостоятелно лечение, защото болестта може да бъде фалшива. Потърсете съвети от експертите. Само те могат да направят окончателна диагностика.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.asmy.org.au

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиНовиниИсторияЛюбопитноФизиологияПсихологияЛечения