Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Какво разкрива езикът за вашето здраве

Какво разкрива езикът за вашето здраве

Какво разкрива езикът за вашето здраве - изображение

Продуктите от жизнената активност на нашето тяло се отделят не само от урината, фекалиите и потта, но и от езика. Редовно почиствайте съответния орган. По този начин може да провеждате постоянна детоксикация на тялото. Почистването на езика подобрява чувствителността към вкусовите рецептори, освежава дъха и предотвратява появата на кариес, зъбна плака и проблеми с венците.

Защо вашият език е бял?

Още от древни времена, състоянието на езика е било използвано за диагностициране на заболявания. Този орган показва, че нещо в организма не е наред, преди появата на болка и първите признаци. Древните лечители са вярвали, че пациентът не е излекуван, ако езикът не изглежда здрав, дори симптомите на заболяването да са отминали.

Местоположението на налепите позволява да определите кой орган има нужда от лечение:

  • Върхът и предната част на езика: заболявания на дихателната система. Проблемите с белите дробове причиняват образуване на налепи по върха на езика. Ако те се намират в централната част на органа, тогава трябва да обърнете повече внимание на вашето сърце.
  • Средна част на езика: лявата страна е отговорна за черния дроб, дясната - за панкреаса, а центърът - за стомаха.
  • Задната част на езика: лявата и дясната среда показват проблеми с бъбреците, а центърът - с червата. Натрупването на налепи върху основата на езика може да сигнализира за наличие на значително количество токсини в червата. Това е признак за поява на гастрит, стомашни язви или дуоденални язви, особено ако има пукнатини или сив цвят.

В допълнение, формирането на налепи върху езика е признак на слаба имунна система. Затова, ако забележите промяна, проверете органа и определете къде се намира проблема. И не забравяйте, че езикът може да бъде индикатор за недостатъчна хигиена на устната кухина. Тук може да намерите няколко лесни начина за неговото почистване. 

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: salud.facilisimo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниИсторияЛюбопитноФизиологияПсихологияЛечения