Начало Съвети Здрав дух Емоции 24 неща, които трябва да направите, докато сте още млади

24 неща, които трябва да направите, докато сте още млади

24 неща, които трябва да направите, докато сте още млади - изображение

Младостта е свързана с огромна енергия и спонтанни действия. Това е период, в който времето минава толкова бавно, че сякаш животът е вечен и всичко тепърва предстои. Често си казваме: "Все още съм млад. Все още има време да пътувам, да уча чужди езици, да намеря някой специален човек...", но откриваме, че времето минава по-бързо, отколкото си мислим. Така че не губете време да мечтаете за живота, а изживейте мечтите си. Представяме ви списък на няколко важни неща, които да направите, без да чакате "точния момент".

1. Насладете се на изгрева от необичайно място.

Независимо дали става дума за Тролския език в Норвегия (малък остров в океана) или покрива на висока сграда във вашия град, всяка място върши чудесна работа. Просто оставете леглото си в нежните лъчи на утринното слънце и не забравяйте да си пожелаете нещо, докато гледате изгрева.

2. Предприемете пътуване.
Казват, че хората, които харчат средства за пътуване, а не за дрехи или други безполезни неща, са много по-щастливи. Понякога дори малка екскурзия до съседен град може да отвори нов свят за вас, да не говорим за посещение на чужди държави.

3. Намерете време за вашия по-малък брат или сестра.
По-големите братя и сестри винаги имат повече неща за вършене, но никога не съжаляват за времето, прекарано със своите по-малки братя и сестри. Те растат много бързо и вие може да откриете колко си приличате.

4. Не мечтайте за кейтсърфинг. Направете го.

Обичате да свирите на цигулка или да танцувате хип-хоп? Или може би сте прочели всичко, което искате да знаете за скейтборда и кайтсърфинга? Ако е така, тогава е време да преминете от теория към практика.

5. Овладейте страховете си.
Страхът от тъмнината, височините и водата са често срещани проблеми. Най-добре е да се изправите срещу вашите фобии, за да се превърнете в един силен и свободен човек.

6. Не подминавайте тези, които се нуждаят от вашата помощ.
Вероятно може да подарите малко вълшебство на някого, който наистина се нуждае от него. Започнете с нещо малко в началото, като например да дарите храна в местния приют за животни.

7. Превърнете най-невероятната идея в реалност.

Определено може да го направите. Дори предприемането на първата стъпка към вашата мечта е една малка победа.

8. Намерете време за учене на нови неща.
Изпитите винаги идват по-рано, отколкото си мислите. Не търсете извинение за забавянето на вашата подготовка. Възползвайте се от всяка възможност за преразглеждане на материала.

9. Състезавайте се, за да постигнете високи резултати.
Духът на конкуренцията ще ви помогне да постигнете по-добри резултати във всяка област, независимо дали става дума за готвене, архитектура, дизайн, кино или археология. Просто продължете да работите усилено.

10. Възползвайте се от всяка възможност, за да учите повече.
Понякога възходите и паденията са единственият начин да натрупате опит. Вие може значително да намалите своите грешки, ако намерите мъдър учител.

11. Отидете на карнавал с вашите приятели.

Незабравимите впечатления, истинските емоции и пулсиращата енергия на живота... Това събитие не е за изпускане.

12. Осъществете вашите детски мечти.
Детските мечти нямат граници. Ние си представяме различни сценарии и често искаме да бъдем астронавти или пожарникари. Така че, какво ни спира да изпълним своите мечти?

13. Танцувайте под дъжда в чужд град.

Насладете се на младостта и свободата си. Погледнете към небето и се радвайте на слънцето, вятъра или дъжда. Бъдете щастливи, без значение какво е времето.

14. Намерете смелост да бъдете себе си.
Не оставяйте страхът или пречките да ви спрат да правите това, което искате. Просто бъдете себе си.

15. Борете се за вашата любов.
Всяка връзка има своите възходи и падения. Трудните периоди на живота могат да укрепят или отслабят една връзка. Изборът е ваш, само вие може да направите разликата.

16. Не се срамувайте да рециклирате, за да правите планетата по-чиста.

Ние имаме само един дом в тази огромна вселена: нашата красива планета Земя. Нека се погрижим за нея.

17. Откажете се поне от един вреден навик.
Никой не е съвършен. Всички ние имаме един или два вредни навика, от които може да се абстрахираме. Помислете дали да откажете цигарите днес и предприемете действия към вашата цел.

18. Покажете вашата креативност.
Внесете повече цвят в монотонните дни. Бъдете креативни навсякъде - у дома, на работа или в свободното време. Дори редовната разходка във вашия квартал може да се превърне в завладяващо приключение.

19. Съберете се с приятели около лагерен огън.

Модерните технологии предоставят много възможности за общуване. Дискусиите в социалните мрежи, онлайн конференциите, както и разговорите по Skype, могат да ви помогнат да поддържате контакт с вашите близки и приятели. Но прекарването на една нощ около лагерен огън, разказвайки истории от стари времена, ще бъде много по-запомнящо се преживяване.

20. Говорете с вашата баба.
Грешите, ако мислите, че вашата баба е експерт само в готвенето. Тя има много тайни и провеждането на един сърдечен разговор с нея, може да бъде много по-ефективен отколкото всяка една терапия при психолог.

21. Наблюдавайте природните феномени не само в интернет.
Дори най-напредналата технология не може да придаде истинската красота на природата. Забавете темпото, почувствайте вятъра, усетете аромата на въздуха. Заслушайте се в птиците и погледнете към небето.

22. Присъединете се към танцов клуб.
Когато носите ритъма в себе си, нищо не може да ви спре да танцувате... дори няколко излишни килограма. В танцуването няма ограничения, когато става въпрос за възраст, размер или форма на тялото. Просто танцувайте с цялото си сърце и почувствайте свободата.

23. Не се страхувайте от отговорност.

Има решения, които може да вземете сами. Ако поемете отговорност за живота на някого, вие ще станете по-мъдри и по-щастливи.

24. Помнете, светът е отворен за вас.
Понякога животът ни изправя пред трудности, но освен това е пълен с щастливи и незабравими моменти. Когато сте млад, целият свят е отворен пред вас. Не забравяйте това.

Източник: www.brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСпортСоциални грижиНовиниИсторияБотаника