Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести 5 неща, които могат да ви навредят, ако ги използвате ежедневно

5 неща, които могат да ви навредят, ако ги използвате ежедневно

5 неща, които могат да ви навредят, ако ги използвате ежедневно - изображение

Много често компаниите използват целеви методи на влияние, за да ни накарат да си купим неща, които не са ни необходими. Някои от тях могат да бъдат не само ненужни, но и опасни за здравето. Представяме ви списък с нещата, които повечето от нас имат у дома. Рядко мислим за тяхното качество, но вредите, причинени от тях, са доказани от различни изследователи. Трябва ли да ги използваме изобщо?

1. Пластмасови съдове за храна.

Вредата не идва само от пластмасата, но и от химическите компоненти, които производителите използват, за да направят съдовете по-твърди. Измиването, нагряването и контактът с хранителни вещества понякога влошава ситуацията. Пластмасата става токсична и опасна. Не използвайте пластмасови контейнери за храна повече от 5 месеца и избягвайте да ги слагате в микровълновата.

2. Гумени чехли тип крокс.

Милиони хора обичат да носят тези обувки ежедневно, но те не осигуряват необходимата стабилност на петата. Това може да доведе до различни проблеми, като деформация на пръстите, образуване на мазоли и болки в краката. Друга причина да замените гумените обувки е фактът, че каишката, която осигурява опора между пръстите и петата, става много мека след продължителна употреба. Тя трябва да бъде здрава, за да не изпитвате неудобство при ходене.

3. Спирала.

Обърнете внимание на съставки в спиралата. Някои от тях, като парабени, алуминиев прах и пропиленгликол, могат да бъдат много опасни за здравето на очите. Избягвайте да използвате спиралите на вашите приятелки. Те могат да причинят бактерии и гъбички и да доведат до нарастване на инфекцията.

4. Незалепващи съдове за готвене.

Перфлуорните химикали, използвани за изработката на незалепващо покритие за тигани, не са толкова опасни сами по себе си. Въпреки това, когато температурата надвиши 230ºC, повърхността на съда започва да отделя определено количество летливи вещества. Датски изследователи установяват, че наличието на тези отровни химикали в човешкия организъм може да доведе до образуване на ракови клетки.

5. Антибактериален сапун.

Законът регулира количеството триклозан, антисептик, използван в производството на антибактериални сапуни, до 0,1-0,3%. Въпреки това вредите са големи: триклозанът отслабва имунната система и прави тялото устойчиво на абсорбцията на антибиотици. Освен това, може да причини хормонален дисбаланс и мускулна дистрофия. В действителност, антибактериалният сапун не е нищо повече от маркетингов трик. Проучванията показват, че всяка една бактерия може да се отмие с обикновен сапун.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.levante-emv.com
По статията работи: Маргарита Добрева

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНовиниЗдравни съветиХранене при...Нормативни актовеРецептиЛеченияИстория