Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване 7 житейски трика, които могат да спасят живота ви един ден

7 житейски трика, които могат да спасят живота ви един ден

7 житейски трика, които могат да спасят живота ви един ден - изображение

Статистиката сочи, че живеем в едни от най-спокойните времена на човечеството. Въпреки това светът все още е опасно място. Ето защо ви предлагаме 8 прости трика, които да подобрят вашата сигурност.

1. Ключове, пари и зареден телефон.

Винаги трябва да носите тези неща с вас, когато излизате. Без изключения.

Защо това е важно? Понякога се налага да се обадите за помощ или да приберете у дома. В допълнение вашият телефон може да се превърне в средство за спасяване живота на друг човек: например, обаждане в спасителната служба при спешни случаи. Винаги дръжте телефона си зареден.

2. Извинете се, ако се сблъскате с някого.

Дори да сте сигурни, че не сте виновни за "неочакваната среща" с някого на улицата, кажете "съжалявам" и продължете.

Защо това е важно? Не знаете с кого сте се сблъскали. Този човек може да носи оръжие, да бъде пиян или дрогиран. Възможно е да се ядоса лесно или да се разстрои изключително бързо. Едно просто извинение ще ви спести много повече.

3. Винаги намирайте поне три изхода.

Където и да отидете, било то концерт, жп гара или училище, винаги търсете поне три изхода. Тази задача може да бъде едновременно лесна и трудна. Сканирайте пространството с очи. Ако помещението разполага само с една врата, вие може да намерите поне три начин да излезете - например, големи френски прозорци.

Защо това е важно? Ако се случи нещо лошо, може да бъде прекалено късно да търсите изход. Ако сте го намерили и запаметили предварително, ще успеете да се придвижите към него, без дори да се замисляте.

4. Играйте играта "Намери лошия човек".

Това е забавна малка игра, която може да ви предпази. Ако сте обградени от много хора, огледайте ги добре. Кой от тях изглежда прекалено нервен, ядосан или уплашен?

Защо това е важно? Нашата интуиция рядко греши. Ако някой изглежда опасен за вас, то вероятно той е такъв. Опитайте се да стоите далеч от него.

5. Пребройте редовете до аварийния изход в самолета.

След като заемете своето място, пребройте редовете от вас до най-близкия авариен изход. Запаметете номера.

Защо това е важно? Ако има дим, аварийното осветление може да бъде твърде слабо, за да ви напътства. След като научите броя на редовете между седалките и изхода, може да се придвижите към него като броите облегалките за глава.

6. Подсилете китките си.

Ако някога сте опитвали да правите набирания, то вероятно знаете, че китките ви се уморяват бързо. Подсилете тези зони от тялото с помощта на ръкохватки за предмишници.

Защо това е важно? Съществуват много потенциално аварийни ситуации, при които може да се наложи да се задържите върху тесен перваз. Силната хватка и мускулите на китката ще ви позволят да останете в безопасност за възможно най-дълъг период от време.

7. Вдигнете глава и вървете бавно.

Хората са склонни инстинктивно да навеждат главата си и да увеличават скоростта, когато усетят опасност. Трябва, обаче, да направите точно обратното. Просто повдигнете брадичката и забавете крачката.

Защо това е важно? Когато следвате първичния инстинкт, вие се превръщате в жертва. Независимо кой или какво ви заплашва, просто забавете крачка, вдигнете глава и погледнете с периферното си зрение, за да забележите опасността.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.mejorconsalud.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноНормативни актовеОрганизацииСпортЛичностиЛеченияИстория