Начало Съвети Здраво тяло За детето 8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (1 част)

8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (1 част)

8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (1 част) - изображение

Често във възпитанието на децата родителите допускат различни грешки, поради факта, че не знаят как точно да реагират в различните ситуации. Представяме ви 8 от тези напрегнати моменти, с които са се сблъсквали много майки и бащи. Те ще ви помогнат да изградите силна връзка с вашите деца, като ги възпитате на едно добро поведение. Ето ги и тях.

Пример 1: Дава отрицателен отговор на всеки въпрос.

Марина е на 2 години и половина и дава отрицателен отговор на всеки въпрос. Тя отказва да отиде в парка, да излиза навън, да се къпе, да се преоблича и така нататък.

Неадекватна реакция:

Предвид отрицанията на Марина, майка й се ядосва и реагира гневно, принуждавайки детето си да направи това, което то не желае (като да отиде в парка например). Според майката това ще научи Марина да се подчинява.

Адекватна реакция:

Възможно е Марина да не е осъзнала значението на думата "Не!". Един от вариантите е да покажем значението на думата, като се съгласим с детето, и след няколко минути да му зададем въпроса по друг начин, като му дадем право да избира между 2 опции: "Сега ли искаш да отидем в парка или след 5 минути?". За да му помогнем да избере, може да използваме един по-ефективен начин, като представим въпроса в 2 алтернативи: "Ако отидем сега, ще имаш повече време да играеш с любимите играчки в банята."

Към втора част >>>

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияНовиниОрганизацииСнимкиСоциални грижиМедицински изследванияИнтервютаОбразованиеАнкетиВидеоНормативни актовеСпортХранене при...РецептиИсторияАлтернативна медицинаЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиЛеченияБотаника