Начало Съвети Здраво тяло За детето 8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (8 част)

8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (8 част)

8 метода, чрез които да се справим с най-честите капризи на децата (8 част) - изображение

Често във възпитанието на децата родителите допускат различни грешки, поради факта, че не знаят как точно да реагират в различните ситуации. Представяме ви 8 от тези напрегнати моменти, с които са се сблъсквали много майки и бащи. Те ще ви помогнат да изградите силна връзка с вашите деца, като ги възпитате на едно добро поведение. Ето ги и тях.

Пример 8: Не иска да използва гърнето.


Калина (на 2 години и 2 месеца) не издържа и секунда на гърнето и когато майка й най-малко очаква, става и си тръгва.

Неадекватна реакция:

Майката на Калина се изнервя, слага детето на гърнето, застава пред него за момент и го чака да си свърши работата. Дразни се много, ако то не успее и се кара, когато се изправи.

Адекватна реакция:

Отказването от памперса се оказва истинско предизвикателство за Калина. За да й помогне, нейната майка трябва да направи така, че детето да привикне към гърнето. Тя може да я поставя на оказаното място по 2-3 пъти на ден (първите дни с памперса и след това без). Също така е необходимо да използва момента, за да й обясни предимствата на хигиената и да спомене, че гърнето се използва от "големите момичета". Ако детето все още отказва да направи това е най-добре да не се задължава. Когато не чувства натиск, със сигурност само ще се помоли за гърнето.

<<< Към седма част

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияНовиниОрганизацииСнимкиСоциални грижиМедицински изследванияИнтервютаОбразованиеАнкетиВидеоНормативни актовеСпортХранене при...РецептиИсторияАлтернативна медицинаЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиЛеченияБотаника