Начало Съвети Здрав дух Общуване 9 знаци, които подсказват, че трябва да прекратите вашата връзка

9 знаци, които подсказват, че трябва да прекратите вашата връзка

9 знаци, които подсказват, че трябва да прекратите вашата връзка - изображение

Стане ли въпрос за взаимоотношения, не съществува златно правило или ръководство, което да следвате. Никой не е в състояние да ви помогне да направите избор между това да бъдете заедно, да бъдете жертва или да бъдете щастливи. Само вие може да решите дали да приключите една връзка или да се борите за нея. Това са 9 вида взаимоотношения, от които няма изход. Ако се припознавате в някои от тях, приключете ги възможно най-бързо.

1. Вие сте нещастни.

Ако често се чувствате нещастни, стресирани или дори обременени, това е първият и най-важен знак, че се намирате в разрушителна връзка.

  • Просто бъдете честни със себе си и осъзнайте истината. Опитайте се да определите какви "ползи" носи тази връзка за вас. Дали ви спасява от самотата или просто се страхувате да бъдете сами и искате да разчитате финансово и емоционално на вашия партньор.

2. Не може да бъдете себе си, докато сте с вашия партньор.

Когато сте с "правилния" човек, не е нужно да се преструвате на такива, каквито не сте. Може да бъдете глупави и тромави, без да изпитвате чувство на вина, заради това. В негово присъствие вие се държите напълно естествено, сякаш сте сами.

  • Ако наблягате повече на актьорската игра във вашата връзка, вие лишавате себе си от усещането за автентичност. Това възпрепятства развитието на вашите взаимоотношения.

3. Вашият партньор ви контролира прекалено много.

Внимавайте, ако партньорът ви следи телефонните разговори и електронната поща, искайки от вас да споделите всичко с него, включително информация за вашите доходи.

  • Такива хора само претендират, че са любящи и грижовни. В действителност, те контролират напълно вашия живот под формата на емоционално насилие и нахлуват в личното ви пространство. Това е неприемливо в една връзка.

4. Живеете в изолация.

Вашият любим се опитва да ви изолира от приятелите и семейството. Забранява ви да използвате мобилния телефон или колата и дори ви пречи да си намерите хубава работа. Това е червен флаг за вашите взаимоотношения.

  • Това е форма на домашно насилие, която води до психологическа и икономическа зависимост от вашия партньор.

5. Вашият партньор е много ревнив.

Срещате се с прекалено ревнив и властен човек, ако той прави сцени на публични места, контролира вашите разговори и социални мрежи и други.

  • Трябва да осъзнаете, че това не е любов. Това е форма на психологическо насилие и не бива да бъде пренебрегвана.

6. Вашият партньор винаги подценява вас и вашите постижения.

Време е да си тръгнете, ако често чувате от партньора си, че сте просто обикновен човек с обикновени постижения. Той се опитва да ви убеди, че никой няма да ви оцени, но най-лошото е, че вие започвате да вярвате на тези думи.

  • Вашият партньор има нужда от помощ, а не от вас. Очевидно е, че той е емоционален манипулатор и има проблеми със самочувствието: опитва се да повдигне ниското си самочувствие, като ви омаловажава.

7. Почти невъзможно е да планирате съвместно бъдеще.

Какви са основните характеристики на функционалната връзка? Взаимно доверие, чувство за сигурност и планове за далечното бъдеще. Всичко това се различава в една нездравословна връзка: дори нямате краткосрочни планове и се опитвате да намерите извинение за това, че все още сте заедно.

  • Ако никога не говорите или не може да мислите за вашето съвместно бъдеще, това е един от онези знаци, които ви подсказват, че се намирате в "токсична" връзка, която не води до никъде.

8. Вашият партньор винаги се опитва да ви накара да се чувствате виновни.

Вашият партньор винаги се опитва да прехвърли вината за това, което се случва във вашата връзка, на вас самите. В резултат на това вие често се чувствате така, сякаш трябва да обясните нещо, въпреки че не е необходимо.

  • Вашият класифициран манипулатор не иска да поеме отговорност. Той ще направи всичко, за да ви накара да се чувствате виновни и да постигне своите цели.

9. Неконтролируеми епизоди на импулсивна агресия.

Понякога дори и най-спокойните хора могат да изпитат силно чувство на гняв, но той не трябва да се превръща в често срещано явление. Ако вашият партньор се ядосва изключително лесно, особено когато ситуацията не е стресираща, такива взаимоотношения могат да бъдат опасни.

  • Неконтролируемата импулсивна агресия винаги води до емоционално, икономическо и физическо насилие.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.elephantjournal.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияНовини