Използвайте 9 практични съвета при приготвяне на здравословна храна
Тези практични съвети ще ви помогнат да се сбогувате със стреса, причинен вследствие на някои от дейностите, които невинаги са лесни за изпълнение. Готови ли сте да ги приложите?
- Замразено масло

За да удължите годността на маслото и да улесните неговата употреба, вие може да го замразите във фризера. В случай че искате да го използвате за приготвяне на любима домашна рецепта, просто го извадете от там, настържете нужното количество от него с помощта на ренде и отново го приберете.
- Белене на киви с лъжица
Отрежете кивито от двете страни, след което вземете една лъжица и я плъзнете между пулпата и кората. Завъртете плода, без да местите лъжицата и готово. Вече имате прецизно обелено киви.
- Пържене на картофи
Обелете и нарежете картофите, след което ги изсипете в съд със студена вода. Така част от нишестето, съдържащо се в тях, ще се освободи, което от своя страна ще улесни тяхното пържене.
- Предотвратете окисляването на ябълките и крушите
Напълнете една купа с вода и към нея добавете прясно изцеден сок от един лимон. Изсипете нарязаните плодове в купата и ги запазете от окисляване за възможно по-дълго време.
- Белене на домати

Направете Х-образен разрез на домата, потопете го в гореща вода, след което и в студена. Резките промени в температурата улесняват беленето на натуралния продукт.
- Рязане на лук
Лукът ви кара да плачете? Лесно може да предотвратите този проблем с помощта на замразяване. Обелете лука, оставете го в хладилника за известно време, след което го нарежете.
- Загорен ориз
Няма нищо по-пагубно от това да загорите ориза, преди хранене. За да спасите обяда или вечерята си, просто обелете лука, нарежете го и го оставете за 15 минути в съда с приготвената храна.
- Белене на яйца

Изсипете 1 чаена лъжица сода във водата за варене на яйца. По този начин ще може да улесните тяхното белене.
- Настъргване на сирене
Ако искате да настържете сиренето, без да го трошите, намажете рендето с малко зехтин или олио, след което преминете към осъществяване на процедурата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОПРИВА НА ПРАХ 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- НАРЕДБА № 10 ОТ 24 МАРТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ПО ЧЛ. 262, АЛ. 6, Т. 1 И Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА, НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И НА ДИЕТИЧНИ ХРАНИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ, КАКТО
- Цветът на очите, кожата и косата влияе на здравето и психиката
- Използвайте лавандула, за да успокоите тялото и душата
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Десета част
- Престоят в космоса е опасен за здравето
- Хранителни алергии при най-малките
- Нискомаслените храни не винаги са по-здравословни от стандартните
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
- Лошият хранителен режим може да увреди обонянието
- Най-лошите здравни съвети и твърдения, споделяни от известни личности
Коментари към Използвайте 9 практични съвета при приготвяне на здравословна храна