Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

от 08 яну 2014г., обновено на 30 ное 2017г.
Как да изпържим риба така, сякаш е без кости? - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Едно от най-големите предизвикателства в кулинарията е да сготвим риба, която е пълна с тънки, но остри кости. Има една малка тайна за пържене на риба, с която ще я направите както по-лесно смилаема, така и по-вкусна. Този трик е идеален за малки риби като каракуда, платика, червеноперка и други, които са с малки кости. Вече не се налага да ги препържвате, за да не усещате костите им, тъй като това увеличава рисковете за здравето ви. Вместо това, изчистете рибата и с остър нож направете напречни разрези по цялата й дължина, без да засягате гръбнака. В образувалите се отвори сложете нарязан на шайби лук, дафинов лист и други подправки по желание. Загрейте добре олиото и изпържете за съвсем кратко време всяка овкусена и оваляна в брашно рибка.

Така тя ще стане по-полезна, по-ароматна и вкусна, а освен това, няма да има кости. А ако се чудите къде са отишли, те просто са се стопили от горещото масло или са омекнали така, че да не се усещат изобщо, докато сдъвквате рибата.

Още по темата:
  • Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост? Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
  • Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби
  • Избягвайте тези 5 вида риба Избягвайте тези 5 вида риба
  • Как да подготвим рибата, преди да я сготвим? Как да подготвим рибата, преди да я сготвим?
4.8/5 17 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
34.10лв. / 17.44 €

РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
37.00лв. / 18.92 €

НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90

СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл
60.00лв. / 30.68 €

СУИДИШ НУТРА РИБЕН КОЛАГЕН 5 000 мг течна формула 500 мл

ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
74.91лв. / 38.30 €

ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС

РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
39.80лв. / 20.35 €

РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC

РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
55.40лв. / 28.33 €

РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

Коментари към Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

От сайта (2)
Напиши коментар 2 коментара
  1. Иванов 
    на 21 August 2019 в 12:25

    Според мен идеята е в прорезите да се поставят цели листа от даф.лист за около 20 мин. И колкото аромат си пусне толкова,после се отстраняват и тогава се изпържва рибата.Правил съм го и има ефект.

  2. аракси 
    на 11 January 2014 в 13:33
    Предложената идея е за опитване,но още се чудя как ще напъхам дафиновите листа,е начупени разбира се,но после вместо кокалчета ще чистя дафинови парченца от дафиновите листа,които надали ще са отпуснали някакъв аромат при пърженето на рибата.

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Морски костур с горчица в орехова панировка
  • Филе от риба на тиган с масло и билки
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Риба с чери домати, маслини и каперси
  • Скумрия на фурна с майонеза и горчица
  • Осоляване на риба и месо. Технологията (риба)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДерматомиозитДерматомиозит

Дерматомиозит

от 09 ное 2025г.Прочети повече
Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътищаЕшерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 9 дни, 21 часа и 59 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 19 дни, 18 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

от 03 окт 2023г. Прочети повече
Гренадир Гренадир

Гренадир

от 26 сеп 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВАРИТЕКС ЧОРАПИ ДО БЕДРОТО С ЛЕКА КОМПРЕСИЯ 15 - 20 mm/Hg модел 931

ВИТАЛЕРС ЛЪВСКА ГРИВА капсули 500 мг * 60

ТОРН ЦИНК ПИКОЛИНАТ капс * 60 21002

ТОРН ПРОБИОТИК ЗА ЖЕНИ капс * 30 013327

ТОРН ВИТ.Д + К2 30мл 50001

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Дендритно-клетъчната ваксина подобрява ефективността на лъчетерапията при рак на гърдата

Коментар на: Доц.Д-р Влади Манев от 09 ное 2025г. в 21:37:47

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival