Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

от 08 яну 2014г., обновено на 30 ное 2017г.
Как да изпържим риба така, сякаш е без кости? - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Едно от най-големите предизвикателства в кулинарията е да сготвим риба, която е пълна с тънки, но остри кости. Има една малка тайна за пържене на риба, с която ще я направите както по-лесно смилаема, така и по-вкусна. Този трик е идеален за малки риби като каракуда, платика, червеноперка и други, които са с малки кости. Вече не се налага да ги препържвате, за да не усещате костите им, тъй като това увеличава рисковете за здравето ви. Вместо това, изчистете рибата и с остър нож направете напречни разрези по цялата й дължина, без да засягате гръбнака. В образувалите се отвори сложете нарязан на шайби лук, дафинов лист и други подправки по желание. Загрейте добре олиото и изпържете за съвсем кратко време всяка овкусена и оваляна в брашно рибка.

Така тя ще стане по-полезна, по-ароматна и вкусна, а освен това, няма да има кости. А ако се чудите къде са отишли, те просто са се стопили от горещото масло или са омекнали така, че да не се усещат изобщо, докато сдъвквате рибата.

Още по темата:
  • Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост? Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
  • Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби
  • Как да подготвим рибата, преди да я сготвим? Как да подготвим рибата, преди да я сготвим?
  • За да получите повече мастни киселини, яжте риба поне два пъти седмично За да получите повече мастни киселини, яжте риба поне два пъти седмично
4.8/5 17 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
15.10лв.

РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г

ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
38.70лв. 36.77лв.

ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС

ПРОМО
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
5.60лв.

ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г

РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
39.00лв.

РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC

РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
34.10лв.

РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

Коментари към Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

От сайта (2)
Напиши коментар 2 коментара
  1. Иванов 
    на 21 August 2019 в 12:25

    Според мен идеята е в прорезите да се поставят цели листа от даф.лист за около 20 мин. И колкото аромат си пусне толкова,после се отстраняват и тогава се изпържва рибата.Правил съм го и има ефект.

  2. аракси 
    на 11 January 2014 в 13:33
    Предложената идея е за опитване,но още се чудя как ще напъхам дафиновите листа,е начупени разбира се,но после вместо кокалчета ще чистя дафинови парченца от дафиновите листа,които надали ще са отпуснали някакъв аромат при пърженето на рибата.

СТАТИЯТА е свързана към

  • Околна среда и бит
  • Хранене и готвене
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Риба в медена марината с чесън на фурна
  • Печено филе от сьомга със салца от авокадо
  • Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
  • Риба в доматен сос с моркови и лук
  • Риботерапия помага на възрастни хора при диабет и високо кръвно
  • За да получите повече мастни киселини, яжте риба поне два пъти седмично
  • Червена риба с ориз на фурна
  • Ципура със зеленчуци и лимон на фурна
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Натравяне с риба и сирене

преди 2261 дни, 15 часа и 6 мин.

Вредно ли е да се яде риба с мляко?

преди 2765 дни, 17 часа и 4 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 21 часа и 28 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 14 часа и 10 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 21 часа и 1 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 4 часа и 2 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти

от 03 окт 2023г. Прочети повече
Гренадир Гренадир

Гренадир

от 26 сеп 2016г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА (МЕТИЛФОЛАТ) 1000 мкг + ВИТАМИН B12 50 мкг сублингвални таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС

ИДЕАЛКО КРЕМ ПРИ ИЗГАРЯНИЯ 50 мл

ИДЕАЛКО ЗАГРЯВАЩ КРЕМ 50 мл

ИДЕАЛКО КРЕМ ПРИ БЕЛЕЗИ, СТРИИ И РАНИ 100 мл

ДЖЕЙМИСЪН ПРОБИОТИК БЕБЕ капки 8,6 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

НООТРОПИЛ инжекционен разтвор 3 г / 15 мл * 1

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 12:39:59

СУОНСЪН БЯЛ ТРЪН, ГЛУХАРЧЕ И КЪДРАВ ЛАПАД капсули * 120

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 12:34:56

ФЛУКОРИК капсули 150 мг * 1 ЕКОФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 12:32:01

СКИНОРЕН крем 30 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 12:26:56

НОВАРИКС таблетки * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 03 юли 2025г. в 12:26:25
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival