Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?

Едно от най-големите предизвикателства в кулинарията е да сготвим риба, която е пълна с тънки, но остри кости. Има една малка тайна за пържене на риба, с която ще я направите както по-лесно смилаема, така и по-вкусна. Този трик е идеален за малки риби като каракуда, платика, червеноперка и други, които са с малки кости. Вече не се налага да ги препържвате, за да не усещате костите им, тъй като това увеличава рисковете за здравето ви. Вместо това, изчистете рибата и с остър нож направете напречни разрези по цялата й дължина, без да засягате гръбнака. В образувалите се отвори сложете нарязан на шайби лук, дафинов лист и други подправки по желание. Загрейте добре олиото и изпържете за съвсем кратко време всяка овкусена и оваляна в брашно рибка.
Така тя ще стане по-полезна, по-ароматна и вкусна, а освен това, няма да има кости. А ако се чудите къде са отишли, те просто са се стопили от горещото масло или са омекнали така, че да не се усещат изобщо, докато сдъвквате рибата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
ЛИЗИ ХЕЛТ ДУЕТ - ОМЕГА 3 + ВИТАМИНИ + МИНЕРАЛИ дози * 32
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Риба в медена марината с чесън на фурна
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Избягвайте консумацията на тези 9 вида риби
- Учени: Златните рибки помнят събития случили се преди 5 месеца
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
Според мен идеята е в прорезите да се поставят цели листа от даф.лист за около 20 мин. И колкото аромат си пусне толкова,после се отстраняват и тогава се изпържва рибата.Правил съм го и има ефект.